Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес готови за тежка битка в Австрия

Пилотите на Мерцедес готови за тежка битка в Австрия

31
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

След две победи на Нико Розберг, Люис Хамилтън спря серията му с триумф в последното състезание в Канада. Така Хамилтън води със 17 точки пред своя съотборник в класирането при пилотите преди Гран при на Австрия.

При завръщането на това състезание в календара през миналата година Мерцедес постигна двойна победа, като Розберг победи. Това кара Хамилтън да бъде още по-амбициран да спечели Гран при на Австрия.

„През миналата година имах труден дебют на това трасе“, обяснява Хамилтън. „Затова сега искам да променя картината.

Миналата година стартирах девети, след като имах трудности в квалификацията. Въпреки това състезанието бе чудесно. Успях да си проправя място напред през колоната. В края на първата обиколка бях четвърти или пети. Но успях да се кача на подиума и наистина се забавлявах.

Без значение как се развива уикенда, атмосферата на Ред Бул Ринг е невероятна. През миналата година трибуните бяха пълни и феновете направо откачиха. Ще се радвам ако можем да им поднесем добро шоу и през тази година.“

„Първата ми надпревара на това трасе нямаше как да протече по-добре“, заяви от своя страна Нико Розберг. „Разбира се в квалификацията не започнахме добре, но в неделя нещата се получиха. Беше чудесно да спечеля там.

Сигурен съм, че и през тази година Уилямс и някои други отбори ще са конкурентоспособни. След като в Канада не успях да направя добра квалификация това намали сериозно шансовете ми за състезанието. Въпреки това е позитивно темпото, което имах в състезанието. Това означава, че сега ще атакувам тотално.

Винаги карам с удоволствие на това трасе, където публиката е невероятна. Ще се радвам да се завърна там и се надявам на добро състезание. Това разбира се е домашна надпревара за Ники и Тото (Лауда и Волф – б.р.) и затова трябва да се покажем в най-добра форма.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.