Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пастор Малдонадо начело след първия ден в Барселона

Пастор Малдонадо начело след първия ден в Барселона

49
0

Пастор Малдонадо от екипа на Лотус завърши на първо място първия ден от изпитанията в Барселона. Венецуелецът изпревари Кими Райконен (Ферари) и Даниел Рикиардо (Ред Бул) в сесия изпълнена със събития.

Малдонадо постигна своето най-добро време в края на деня, след като излезе на трасето с меки гуми (ексклузивно интервю с пилота може да прочетете в последния 179-и брой на списание ClubS1). За разлика от него Райконен постигна своя резултат, който бе само с 0,1 сек по-бавен от този на пилота на Лотус, с гуми медиум.

Малдонадо имаше доста проблеми преди обед, след като освен няколко завъртания и излизания от пистата, той получи и технически проблем.

Проблеми имаха и в Макларън. След като сутринта Бътън успя да направи 21 обиколки и да постигне време, което в крайна сметка го остави на седмо място след края на работния ден, той бе принуден да спре заради повреда в задвижващата система на Хонда.

Мерцедес изненадващо останаха на в дъното на класирането. След само 11 обиколки Люис Хамилтън се прибра в бокса заради мъчещата го настинка. Неговото място зае Паскал Верлайн, който преди това тестваше за Форс Индия. Възможно е Верлайн да замести в утрешния ден и Нико Розберг, който според непотвърдена информация страда от възпален нерв на гърба.

На мястото на Верлайн в хибридната кола на Форс Индия се качи Серхио Перес. Мексиканецът завърши деня на четвъртото място, като остави зад себе си Фелипе Насър.

Бразилският пилот на Заубер, който сутринта бе начело на временното класиране, бе участник в интересен инцидент следобед. Той се удари със Сузи Волф, която днес тестваше за Уилямс. Според очевидци британката се опитала да направи място на Насър, който обаче не успял да разчете правилно действията ѝ.

Въпреки че колите на двамата пострадаха сериозно и едва в последните няколко минути успяха отново да излязат на пистата, те завършиха със сериозен брой обиколки. Първи по този показател все пак бе Макс Верстапен (Торо Росо) с 94 обиколки, но Волф и Насър се наредиха директно зад него съответно с 86 и 79 обиколки. В края на деня Насър отново се озова в чакъла, без обаче да стане ясно дали това е заради негова грешка или заради технически проблем.

1 Пастор Малдонадо Лотус 1:25.011 мин.
2 Кими Райконен Ферари +0.156 сек.
3 Даниел Рикиардо Ред Бул +0.536
4 Серхио Перес Форс Индия +1.625
5 Фелипе Насър Заубер +2.296
6 Макс Верстапен Торо Росо +2.889
7 Дженсън Бътън Макларън +3.171
8 Паскал Верлайн Форс Индия +3.318
9 Паскал Верлайн Мерцедес +3.478
10 Сузи Волф Уилямс +3.895
11 Люис Хамилтън Мерцедес +5.418