Начало Moto News Пет дни до грандиозната Нощ на скоковете

Пет дни до грандиозната Нощ на скоковете

39
0

До първото голямо мотоциклетно състезание у нас – Night Of The Jumps остават 5 дни. Шоуто в зала Арена Армеец ще бъде крайно интересно, защото това ще бъде сблъсък на три школи в скоковете с мотоциклет. Неслучайно състезанието е Суперфинал на Фрийстайл – Golden Cup.

На пресконференция днес стана ясно, че един от австралийските състезатели – Джоуел Браун няма да пристигне, защото е получил тежки травми след падане. Затова той не може да участва, но на негово място ще пристигне руснакът Николай Иванов. Така на пилотите в зала Арена Армеец за първи път на това състезание ще се развеят флаговете на Русия и САЩ.

От полунощ в сряда срещу четвъртък започва подготовката на трасето. Земната маса, която трябва да се изсипе в залата е с 400 кубически метра повече, отколкото през 2011 г., когато бе първото състезание или от 800 стават 1200 кубика пръст. Към основната земна маса стоят и по 2800 куб. м биотекстил и водонепроницаем дървен под, които са част от хоризонталната планировка но шоуто. Ще трябва да се нанесат и 700 бали слама, а също и специална мостова кофражна конструкция за двете приземявания (попивки) на 5-те рампи за излитане с височина 5 и  9 м. Така че строителите от Трейс груп имат на разположение по-малко от 40 часа за построяване на трасето, което трябва да бъде прието от промотъра.

Не трябва да забравяме, че един от зрителите ще си тръгне от зала Арена Армеец с чисто нов автомобил Great Wall C30, който е предоставен за томболата от Литекс Мотърс.