Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът със спирачките възникна след грешките, обясни Розберг

Проблемът със спирачките възникна след грешките, обясни Розберг

37
0
Нико Розберг

Във видимо прекрасно настроение въпреки загубата на Монца днес, Нико Розберг повтори неколкократно, че е много доволен от двойната победа на тима си Мерцедес и призна, че сам е допуснал две грешки на първия завой.

Запитан дали проблемът със спирачките, за който се разбра в края на състезанието, не е бил причина за тези грешки, той обясни, че се е появил по-късно, а пропуските са си били изцяло негови.

Розберг за пореден път демонстрира интелект, туширайки опитите на част от публиката да го освирка на подиума, като заговори на италиански.

Германецът бе изключително обран в изказванията и без излишни емоции обясни, че няма как да спечели титлата само с втори места до края при положение, че има 6 състезания, а той е с аванс от 22 точки, а във финалния кръг точките се удвояват.

– Люис [Хамилтън] идваше твърде бързо зад мен и трябваше да вдигна скоростта. В резултат на това просто допуснах грешка, което беше много лошо – бе откровен Нико. – Загубих лидерската позиция и това бе много неприятно за мен, но в крайна сметка постигнахме двойна победа, каквато нямахме отдавна и от която се нуждаехме. Да, разочарован съм, но втори е втори, взимам доста точки и не е напълно ужасно всичко. Тимът ни заслужаваше този резултат и всички заедно трябва да продължим напред.

Розберг обясни още, че грешките при спиране са дошли от това, че Монца е една от трудните писти за спирачките заради ниското притискане и без това да е извинение, той е допуснал за жалост пропуск в най-неприятния момент.