Начало Други Празник на скоростта гласят в Разлог

Празник на скоростта гласят в Разлог

65
0

Този уикенд жителите на Разлог и околностите ще чуят тътена на мощни мотори и ще могат да видят майсторски изпълнения на най-добрите български пилоти. Причината е, че в събота и в неделя в града на специално подготвено трасе ще има Празник на скоростта.

Организатори на събитието са община Разлог, Нисан София и БФАС. На пресконференция днес стана ясно, че на трасето с дължина 1600 м между трите големи планини – Рила, Пирин и Родопите ще си дадат среща професионални пилоти, аматьори и хора от автомобилния бизнес. Красимир Герчев – кмет на община Разлог обяви, че  те като партньори в начинанието осигуряват логистиката и инфраструктурата. Отсечката е с нов асфалт, на входа на Разлог, а освен това е специално оборудвана и обезопасена. За това пък грижата имат от БФАС, които ще изградят шикани, ще има и два обратни завоя. Целта на федерацията е да направи автомобилния спорт популярен и в този регион на страната , тъй като около Разлог няма автомобилно състезание от календара на БФАС. От Нисан по думите на Данаил Данаилов, пък са поканили всички собственици на Нисан GTR и на други автомобили от марката за аматьорското състезание.

В събота – 20 септември сутринта, от 11 ч. ще започнат демонстрациите на професионални състезатели, като първо ще бъдат мотоциклетистите. След това, като се поставят шиканите, на трасето излизат автомобилните пилоти от дисциплините драг, рали, писта и планинско,  които ще покажат своите умения. Сред имената на поканените са Пламен Стайков, Игнат Исаев, Антон Титов, Даниел Живков, Константин Маршавелов, Григор Григоров, както и пилоти от по-малките класове в отделните шампионати. На трасето няма да видим Крум Дончев, който по същото време е на рали в Сърбия, защото преследва шампионската титла в европейския рали трофей на ФИА.

На другия ден – неделя,  21 септември, на трасето ще излязат аматьорите, които ще се състезават с автомобили Нисан GTR. Поканени са 50-60 собственици на такива автомобили и засега участие са потвърдили над 10 състезатели. Ще има и тестови автомобили, които ще могат да се карат по трасето, а за най-бързите ще има специални награди от вносителите на марката Нисан в България.

Както личи, жителите и гостите на Разлог ги очаква ни страхотен Празник на скоростта с много емоции и адреналин.