Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позицията ни е горе-долу според очакванията, сподели Рикиардо

Позицията ни е горе-долу според очакванията, сподели Рикиардо

45
0

Даниел Рикиардо и Макс Верстапен завършиха втори и четвърти във втората свободна тренировка преди Гран при на Унгария. И двамата бяха сравнително доволни от представянето си, макар да изостават доста от Мерцедес.

„Изглеждаме доста добре. Иска ни се да сме по-близо до Мерцедес, но в момента поне сме втори. Днес бяхме малко по-бързи от Ферари, което е горе-долу според очакванията ни. Знаехме, че представянето ни ще е близо до това на Скудерията, но би било чудесно, ако можем да сме малко пред тях. Темпото ни със суперсофт изглеждаше прилично, но със софт бе дори по-добро. Като цяло сме в чудесна позиция след петъчните тренировки. Смятам, че разликата спрямо Мерцедес е съвсем реална. Дори да ги доближим някак през първия ден, в събота почти нищо не се променя. Така че представянето ни е сравнително представително (за останалата част от уикенда)”, коментира австралиецът.

Рикиардо добави, че новата настилка на пистата не носи кой знае колко различно усещане при управление: „Малко по-гладка е, но трасето си е същото. Бях малко притеснен, че може да загуби част от характера си, но смятам, че няма такова нещо.”

Според него целта на Ред Бул за надпреварата трябва да е класиране в топ 3.

Верстапен сподели от своя страна, че е работил с екипа си по обичайната програма, като представянето през втората сесия било значително по-добро.

„В следобедната тренировка бяхме доста по-близо до темпото на Мерцедес. Дългите ни серии бяха чудесни. Допуснах малка грешка в последния сектор, но такива неща се случват. Надявам се да не стават утре. Искам малко да подобря колата си за състезанието – Ферари не е твърде далеч, така че да видим какво ще стане в квалификацията. Времето в неделя може да е по-топло, което означава повече проблеми с гумите”, каза Макс.