Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 По-близо сме до Ред Бул и Ферари, отколкото очаквах, заяви Хамилтън

По-близо сме до Ред Бул и Ферари, отколкото очаквах, заяви Хамилтън

67
0
Люис Хамилтън

Тимът на Мерцедес имаше известни проблеми в първите свободни тренировки преди Гран при на Монако. Все пак Люис Хамилтън заяви, че отборът е в по-добра форма за тази конкретна надпревара в сравнение с 2017 г.

„Беше приличен ден – нямахме никакви повреди, което е добре. Вчера казах, че Ред Бул-ите ще са бързи и те бяха. Очаквано ние имахме малко повече проблеми. Усещането в колата бе добро на места, на други – лошо. Имаме работа за вършене, но не сме съвсем на тъмно. В далеч по-добра позиция сме, отколкото миналата година. По-близо сме до Ред Бул и Ферари, отколкото очаквах, но все още сме на няколко десети назад”, коментира Хамилтън.

Той повтори, че отборът трябва да намери малко повече скорост, за да е в битката за победата. Освен това допълни, че гумите хиперсофт са добри, но не издържат дълго.

Валтери Ботас също сподели, че е очаквал Мерцедес да има трудности.

„Колата не вървеше особено добре в първата тренировка, имахме проблеми с гумите хиперсофт. Във втората сесия подобрихме нещата. Въпреки всичко разликите между трите топ отбора не са твърде големи, което е добре. Знаем, че автомобилът ни има голям потенциал, но е трудно да открием точните реглажи за това трасе. Ако намерим правилните настройки и направим добри обиколки в квалификацията, би трябвало да се борим за полпозишъна. Според мен обаче това ще е най-трудната квалификация за нас през годината”, каза още финландецът.