Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата Яс Марина не пасва на сегашните коли в F1, смята Хамилтън

Пистата Яс Марина не пасва на сегашните коли в F1, смята Хамилтън

128
0

Люис Хамилтън е на мнение, че пистата Яс Марина не пасва на сегашните болиди от Формула 1. Британецът бе разочарован от невъзможността да се доближи до съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас и да го атакува в битката за победата в Абу Даби.

Люис разкри, че инженерът му казал, че е нужно да бъде с 1.4 сек по-бърз на обиколка от колата пред него, за да има шанс да я изпревари.

„Трасето е страхотно, но не подхожда добре на сегашните коли. Хващаш въздушната струя на пилота пред теб на правите, но когато стигнеш до последния сектор, не можеш да следваш колата отпред, каза Люис.

– По отношение не изпреварванията това е една от най-лошите писти. И с еднакви коли никога нямаше да мога да го изпреваря, освен ако той не направи голяма грешка.“

Хамилтън заяви още, че доближавайки се до Ботас, е показал, че има добро темпо, но това не е било достатъчно за нещо повече от това да завърши втори в състезанието.

„Доближавах ли го на 1.2 сек, все едно удрях стена и колата спираше, каза още британецът. – Започваш да се пързаляш с 4-те колела. Затова мога да кажа, че денят за мен беше доста като на рали.“

Ботас се съгласи с казаното от Люис, като призна, че конфигурацията на пистата му е помогнала в борбата. Валтери спечели състезанието и своята 3-а победа за сезона, завършвайки на 3-о място в крайното класиране.

„Можех да усетя, че третият сектор е добър за мен, като освен това в него е трудно да следваш кола, каза финландецът. – С изпреварването на изостаналите коли, разбрах колко много време се губи. Затова бях в състояние да контролирам състезанието.“