Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстоящият сезон ще бъде много по-добър за Заубер, смята Васьор

Предстоящият сезон ще бъде много по-добър за Заубер, смята Васьор

45
0
Маркус Ериксон,Шарл Льоклер

Спортният директор на Заубер Фредерик Васьор смята, че 2018 г. ще бъде много по-добра за екипа. Васьор зае поста в началото на миналата година, след като напусна Рено. Въпреки това Заубер остана последен в шампионата само с 5 спечелени точки.

„Тимът имаше много слаби места, коментира французинът – Всичко беше в резултат на проблемите от 2016 (когато екипът от Хинвил едва не фалира). Решението да използваме стария двигател на Ферари от 2016 г. също не помогна. Сега, обаче, имаме съвсем нов проект.“

През новия сезон пилоти на Заубер ще са досегашният титуляр Маркус Ериксон и Шарл Льоклер, който е протеже на Ферари и спечели титлата във Формула 2 миналата година. Той заменя Паскал Верлайн. Този сезон екипът ще получава техническа помощ от Алфа Ромео, като моторите ще носят името на италианската компания.

Васьор обясни също така, че през тази година в подготовката на колата всичко се развива по график, докато през миналата година това не е било така и се е получило закъснение в самото начало. И това е имало своето негативно отражение върху представянето на тима. 

„Да, има големи очакванията към нас, но смятам, че направихме няколко силни избора, каза още Васьор. – Използването на новия двигател на Ферари за 2018 също ще бъде голяма крачка напред. Започнахме изграждането на колата с нова философия. Но разбира се само първият тест в Барселона в края на февруари ще покаже къде се намираме.“