Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пак скандал в Ред Бул – заради даденото на Фетел крило на...

Пак скандал в Ред Бул – заради даденото на Фетел крило на Уебър

31
0

Отношенията между пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър явно няма шанс скоро да се оправят като хората. Днес се разрази поредният скандал, свързан с тях, след като екипът на Ред Бул демонтира носа от болида на австралиеца, за да го сложи на колата на немския му съекипник, след като неговият се счупи в последната свободна тренировка сутринта. Оказа се, че в отбора не са имали резервен компонент от новата спецификация и са дали шанс на Фетел за сметка на Уебър.

Още на пресконференцията след квалификацията въпросът бе повдигнат, но не получи конкретен отговор.

– Мисля, че отборът е доволен от днешния резултат – бе ледената реакция на Уебър.

– Отвън е трудно да се прецени какво точно се случва – коментира пък Фетел. – Според мен сме наясно какво правим.

Междувременно шефът на екипа Кристиан Хорнер бе подхванат още на питуола след финала на сесията за място на стартовата решетка и още известно време продължи с обясненията. Този път англичанинът заяви, че решението е базирано на резултатите от третата тренировка и позициите на двамата състезатели в шампионата.

– Брилянтно представяне на тима днес – и двама ни пилоти бяха отлични, нямаше някакъв особен избор между тях. След сутрешния инцидент имахме налично само едно предно крило от новата спецификация, което Ейдриан [Нюи] много искаше да използваме. Не точно поради това, че е по-добро, а защото предлагаше нова посока на работа. Затова трябваше да се вземе трудното решение на чия кола да бъде монтирано то. Ситуацията е далеч от идеална, тъй като не се случва често. Взехме предвид постигнатото в последната сесия, позициите в шампионата и впечатленията на състезателите от различните крила вчера – дообясни Хорнер.

Всичко това обаче разбуни наново духовете, особено в светлината на обсъжданата непрекъснато на Силвърстоун тема за отношенията между съекипници. В утрешната надпревара обаче има вариант тези в Ред Бул да се превърнат в тотална непоносимост, тъй като другите безкрайно дискутирани пилоти – тези на Макларън – са прекалено далеч един от друг на грида.