Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър няма лоши чувства към Рено след преждевременната раздяла

Палмър няма лоши чувства към Рено след преждевременната раздяла

47
0

Джолион Палмър заяви, че няма лоши чувства към доскорошния си тим Рено, с който се раздели преждевременно след Гран при на Япония.

Британецът имаше договор с екипа от Инстън до края на сезона, но бе постигнато споразумение той да напусне след надпреварата на Сузука и да бъде заменен от Карлос Сайнц, който вече подписа контракт с френския тим за 2018 г.

„Всичко е напълно ясно. Карлос подписа за следващата година и Сирил Абитебул (управляващия директор на Рено) заяви, че иска той да бъде в колата още през този сезон, обясни Палмър.

– След това състезание има няколко седмици пауза и има смисъл да използваме това време да се разделим. Разочароващо е да не завърша сезона, но уважавам решението на екипа. Пожелавам всичко най-добро на Рено. Ще работя върху нещо друго в бъдеще.“

Що се отнася до последното му състезание за екипа, Палмър заяви, че е доволен от това, че е стигнал до финала, въпреки че не взе точки. Той завърши 12-и, като в края бе много по-бърз от Алонсо и Маса на 11-а и 10-а позиция, но нямаше достатъчно време, за да ги настигне.

„Знаех, че ще има наказание заради мотора тук и от 18-и в решетката да завършва 12-и е всичко, което можех да направя, заяви британецът. – Бях с 4 сек на обиколка по-бърз от Маса. И ако не беше виртуалната кола за сигурност или ако имаше още 1 обиколка, можех да взема точка.“