Начало Избрани Палу стана резервен пилот на Макларън

Палу стана резервен пилот на Макларън

538
0
Алекс Палу, Макларън
Алекс Палу, снимка Макларън

Алекс Палу стана официален резервен пилот на Макларън. Испанецът ще продължи да кара в Индикар за екипа на Чип Ганаси Рейсинг. Успоредно с това той ще бъде на разположение на британския отбор в уикендите, които не се застъпват с американските серии.

Палу стана шампион в Индикар през 2021 г. и е смятан за един от най-добрите състезатели в американските серии. Испанецът бе близо до преминаване в Макларън, но в крайна сметка няма на напуска настоящия си отбор Чип Ганаси Рейсинг. Американският екип успя да активира клауза в договора му, която го задължава да остане и през 2023 г. Палу все пак ще може да тества за британския екип в свободното си време след постигане на договорка между двата тима.

25-годишният състезател направи няколко теста миналогодишния болид на Макларън MCL35. След това той взе участие в първата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. Сега той ще бъде в бокса на Макларън по време на избрани състезателни уикенди от сезон 2023 в F1.

До момента Палу има 4 победи и 14 подиума в Индикар и е единственият испанец, който е печелил американските серии. Също така той спечели последното състезание за тазгодишната кампания на пистата Лагуна Сека.

„Развълнуван съм, че ще бъда част от екипа на Макларън като един от резервните пилоти през 2023 г. Бях зад волана на MCL35M и MCL36. Това беше наистина страхотно изживяване. Сега нямам търпение да участвам с автомобила за следващата година. Очаквам да продължа развитието си като пилот и оценявам доверието, което Макларън ми оказва с тази нова роля през следващата година“, сподели Палу.

„Екипът е доволен, че Алекс Палу ще бъде един от резервните ни пилоти за следващия сезон. Той впечатли по време на участието си в FP1 в Остин, както и на тестовете за развитие на пилоти през тази година. Досега той има много забележителни постижения в моторните спортове, особено шампионската титла в Индикар през 2021 г. Радвам се, че можем да разширим ролята му в отбора и с нетърпение очакваме да работим в по-тясно сътрудничество с него“, каза шефът на Макларън Андреас Зайдл.