Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Парите не могат да ти купят победи, смята Ланс Строл

Парите не могат да ти купят победи, смята Ланс Строл

62
0

Новият пилот на Уилямс Ланс Строл заяви, че парите не са му донесли победите и шампионските титли в по-малките формули в кариерата му досега. Канадецът се ползва с голямата финансова подкрепа на баща си Лоранс, който е милиардер. И Ланс признава, че това му е помогнало много да достигне до високите нива на моторния спорт, но не му е донесло успехите в тях. През миналия сезон Строл спечели титлата в европейската Формула 3 с цели 14 победи.

„Трябва да имаш спонсор или член от семейството, някой, който да ти помогне от 8-годишен до възраст, на която достигнеш Формула 1. Ако изобщо стигнеш до нея, коментира Строл. – Без това, нямаше да мога да дойда в Европа от Канада и да следвам мечтата си. Но след това независими колко пари имаш и откъде идваш, ако не започнеш да се движиш максимално бързо по трасето, не можеш да печелиш.

Парите не могат да носят победи. Те могат да ти купят възможността да караш в картинга, Формула 4 и Формула 3. Но ако нямаш необходимите точки за суперлиценз (40 т.), който изисква да си спечелил шампионати като F4, F3 и GP2, не можеш да влезеш във Формула 1.”

Строл също така осъзнава, че много талантливи пилоти нямат шанс да стигнат до Формула 1 заради липсата на пари, но смята постиженията си за доказателство за своето развитие като пилот. „Това е много скъп спорт и има много пилоти, които са талантливи, но не могат да стигнат до F1, каза още 18-годишният пилот. – Това е наистина жалко. Но аз работих много здраво и спечелих шампионати, без които нямаше да съм тук.”