Начало Moto News Първа победа за Чой с „Пирели”

Първа победа за Чой с „Пирели”

74
0
Мартин Чой

Мартин Чой нанесе двоен удар, като спечели първото си за сезона състезание. Звездата на мотоциклетния GLOBUL Racing Team победи в клас SST 1000 на пистата в Серес (Гър). С тази надпревара беше даден старт и на българския шампионат, и на шампионата на Източна Европа.

Чой с BMW пресече финалната линия с аванс от 3 секунди пред друг българин – Калин Кулев, а трети завърши сърбинът Милош Милованович.

За Мартин това беше дебютно състезание с новите гуми „Пирели”, след като предвиденият за миналия уикенд в Словакия първи кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия” беше отложен заради студ и силен вятър. В предишните няколко сезона софиянецът караше с гуми „Дънлоп”.

Радвам се, че спечелих това интересно състезание. Публиката беше емоционална и това допринесе за чудесната атмосфера на и около пистата. Благодаря на всички за подкрепата! Максимално съм амбициран да взема трите титли, както направих през 2011 година”, заяви Чой. За него от бокса на тима му палци стискаха специално пристигналите за старта Румен Георгиев – шеф на „Армеец”, и Тихомир Баналиев от GLOBUL.

По програма следващото участие на Мартин трябва да е в Италия (3-5 май), във втория кръг от „Алпе Адрия”. Организаторите на европейския шампионат още не са обявили къде и кога ще се проведе отложената надпревара от I кръг.