Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи ден на Пол Рикар

Първи ден на Пол Рикар

59
0

Само два дни след края на състезанието в Испания няколко тима се върнаха отново към тестовете на намиращата се в Южна Франция писта Пол Рикар. При температура на въздуха от около 28 градуса отборите на Уилямс, Заубер и Тойота започнаха вчера своите изпитания.
Най-бърз през вчерашния ден бе тест пилотът на Уилямс Марк Жене. Испанецът бе най-прилежният пилот на трасето и завъртя общо 114 обиколки, най-добрата от които с време 1:13,650 мин. Жене бе съсредоточен върху намирането на оптимални настройки за колата. От тест екипа на отбора останаха доста доволни от постигнатото от испанеца и в края на деня усилията се съсредоточиха върху изпробването на нови като конструкция и смески гуми на Мишлен.
Второто място за деня бе за Хайнц-Харалд Френцен, който изостана с около секунда от първия. Усилията на германецът бяха съсредоточени върху изпробването на нови аеродинамични и механични варианти за настройка на колата. Бяха изпробвани и нови радиатори, а работата на екипа е свързана с подготовката за състезанието в Монако. Изпробвани бяха и няколко типа гуми.
На трето и четвърто място останаха пилотите на Тойота Кристиано Да Мата и Рикардо Зонта.

Резултатите от вторник:

1. Жене – BMW-Williams – 1:13,650 мин. – 104 об.
2. Френцен – Sauber-Petronas – 1:14,632 мин. – 99 об.
3. Да Мата – Toyota – 1:15,915 мин. – 63 об.
4. Зонта – Toyota – 1:16,445 мин. – 43 об.