Начало Картинг Първи места за Михалев, Маринов и Николов в 3-ия кръг на Лаута

Първи места за Михалев, Маринов и Николов в 3-ия кръг на Лаута

113
0

Миналата неделя (16 май) се проведе третият кръг от Летния любителски Шампионат на Картинг писта Лаута. Петнадесет пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката.

За квалификацията пилотите бяха разделени на 2 групи. За първата обаче над пистата бе мокро. Трасето обаче рязко изсъхна накрая и пилотите подобриха значително времената си. Така те не можаха да постигнат близки постижения, както стимулира регламентът.

Всички от тази група отидоха във финал Б, тъй като за втората група пистата беше суха и пилотите постигнаха много по-константни времена. Първи и втори във финал Б станаха Андрей Ненков и Делян Мишинков, които съответно се класираха за Суперфинал А.

А във суперфинал Б победител стана Цветомир Маринов, който стана и първи в клас Pro. В категорията втори е Рангел Рангелов (4-и в Суперфинал Б), а трети Данаил Варсано (3-и в Суперфинал Б).

Първите трима в Pro

Първи в Суперфинал А стана Делян Мишинков, който направи страхотен прогрес от 8-о място на грида.

Освен това той завъртя и най-бързата обиколка, получавайки 3 допълнителни точки. Така Мишинков събра общо 38 т. и се нареди втори за кръга в Master.

Победител е Симеон Михалев с 43 т., който завърши 2-и в Суперфинала. Трети стана Андрей Ненков, който изпревари само с точка Макси Колев, който имаше проблем с карта в Суперфинала, и Никола Драгинов.

Подиумът в Master

В клас Junior осем деца се включиха в надпреварата за място на подиума. Убедително победата взе Виктор Николов с първи места на Полуфинала, Финала и Суперфинала. Това е 9-а победа за него от 9 надпревари (за 3 кръга) тази година. Втори с призови класирания и в 3-те състезания стана Стефан Марудов, който бе най-бърз в квалификацията.

Със силно каране и второ място в Суперфинала 3-ата позиция за кръга взе Габриел Александров. Зад него Преслав Недялков изпревари само с точка Цветелин Цонев, който имаше лоша квалификация (едва 8-и) и му беше трудно да навакса. Следващият кръг на Лаута ще се проведе на 30 май.

Призьорите в Junior