Начало Автомобили Първи национален тунинг фестивал ще се проведе от 2 до 4 септември...

Първи национален тунинг фестивал ще се проведе от 2 до 4 септември в Казанлък

53
0

От 2 до 4 септември в Казанлък ще се проведе първият у нас Национален тунинг фестивал. В рамките на фестивала ще се състоят различни състезания – надсвирване, организирано от българския филиал на ЕММА (European Mobile Media Association), конкурси “Тунинг автомобил на годината 2005” и “Мис Тунинг 2005”, както и изложение за български тунинг & Car Audio фирми.

Фестивалът ще бъде официално открит с презентации на изложителите. Надпреварите ще започнат на втория ден от фестивала и ще се оценява от журналисти и специалисти в областта по критерии, специално създадени за конкурса “Тунинг автомобил на годината 2005”. Победителите в конкурсите ще бъдат обявени и наградени на 4 септември. Надсвирването, организирано от българския филиал на ЕММА (European Mobile Media Association), ще използва съдии със специален тренинг и ще оценяват по международни критерии.

Организатор на Първия национален тунинг фестивал е „БГ Тунинг” ЕООД – собственик на единственото в България специализирано списание за тунинг – www.bg-tuning.net, което повече от година се занимава с популяризиране на тунинга и автомобилното озвучаване у нас. Изданието излиза за първи път през май 2004 година и днес генерира над 1700 уникални посещения на ден. Техен партньор в мрежата е най-големият автомобилен клуб у нас – този на БМВ (включен в международната мрежа фен-клубове на именитата марка). Спонсори на Първия национален тунинг фестивал са Briad (официален представител на реномираните марки DLS, Nakamichi, Oxygen, Caliber и US Blaster) и R&B Audio – официален монтажен център за Car audio на Briad, MCS Ltd. – единственият сертифициран по TÜV (немските стандарти за качество) производител на елементи за оптичен тунинг у нас.

Подалите до момента заявки за участие фирми са:

– “София ауто” – единственият сертифициран по EN ISO 9001 : 2000 дилър на GM у нас, собственик на най-големия тунинг център в страната

– “Вили дизайн” – София, “Марвел” – Сливен, “МG Тунинг” – Варна – три партньорски фирми за визуален тунинг, в които работят хора, поставили основите на външния тунинг у нас преди повече от петнадесет години

– “Манимпекс” – официален представител на Bilstein, Brembo, Weitec и ATE – четири от най-признатите световни фирми за тунинг на ходова част.