Начало Картинг Първи официални тестове на Kinetik E-Series се проведоха тази седмица

Първи официални тестове на Kinetik E-Series се проведоха тази седмица

355
0

В периода 11-13 април българската компания Кинетик Картс проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги. Събитието се състоя 2 месеца преди началото на първият български електрически картинг шампионат Kinetik E-Series.

Тридневните изпитания бяха проведени на картинг пистите Пауталия в град Кюстендил и Красна Поляна в столицата. Въпреки усложнените метеорологични условия, машините на Кинетик Картс успяха да навъртят над 300 обиколки с обща дистанция от 349  километра. Те показаха невероятна скорост, повратливост и издръжливост.

Зад волана имаха възможност да застанат част от бъдещи участници в Kinetik E-Series, победителите от изминалия giveaway, както и избрани служители от фирмите партньори на Kinetik Karts. 

Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също взе участие в събитието. Той сподели своя опит в управлението на електрическите картинги и даде обратна връзка на участниците, позволявайки им да извлекат максимума от всяка сесия. 

От бъдещите пилоти в шампионата изпитания направиха Цветелин Цонев и Александра Вътева на пистата Пауталия в Кюстендил и на тази в Красна поляна, както и Ивайло Дончев, Валентин Лазаров и Йордан Захариев на трасето в Красна поляна.

Цонев и Вътева направиха по няколко сесии. Те бързо свикнаха с мощните машини и записаха много добри времена като за първо каране. Те бяха на около 3 секунди от най-добрите постижения на Лефтеров, като не допуснаха сериозни грешки.

Всички изпитаха тръпката и удоволствието от управлението на състезателни електрически картинги. Те имаха възможност да се запознаят и да разговарят с екипа от инженери и механици, участвали в разработката и производството на картингите.