Начало Други Първият старт от WTCC отложен със седмица

Първият старт от WTCC отложен със седмица

31
0
WTCC,старт

Първият старт в календара на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) ще се проведе със седмица по-късно от първоначалния план. Той ще се състои в Маракеш (Мароко) и вместо на 6 април, ще е на 13 април.

Северноафриканската улична писта за първи път ще открие първенството. Смяната на датата е вследствие молба от страна на мароканските власти и означава, че при това положение ще има броени дни между първите две надпревари от сериите. Вторият кръг е на 20 април на Пол Рикар във Франция.

Ситуацията може да причини тревоги сред отборите както от логистична гледна точка, така и заради възможна липса на достатъчно резервни части. Автомобилите за първенството през 2014 г. са нови според променените технически правила и се води истинска битка с времето, за да са готови навреме за началните състезания.

Календарът на WTCC включва общо 12 кръга. След Мароко и Франция шампионатът ще има състезания в Унгария, Словакия, Австрия, Москва, Белгия, Аржентина, САЩ, Китай, Япония и Макау. Ситроен ще дебютират в сериите с пилоти деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб и четирикратният носител на короната в WTCC Иван Мюлер. Хонда продължават да се състезават с Тиаго Монтейро и Габриеле Таркини.