Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първо класиране в Q3 за Алфа Ромео

Първо класиране в Q3 за Алфа Ромео

1576
0
Райконен Алфа
Кими Райконен, снимка Алфа Ромео
Отборът на Алфа Ромео записа най-доброто си класиране от началалото на сезона в квалификацията за Гран при на Турция. Кими Райконен завърши на осма позиция, а неговия съотборник Антонио Джовиаци бе десети. Освен това тимът от Хинуил празнува старт номер 500 във F1.

„Можем да бъдем много доволни от днешния резултат. Условията на трасето бяха много сложни, но ние се справихме по най-добрия начин. Темпото ни с мокрите гуми бе отлично. Квалификацията бе много тежка, но се справихме с предизивкателсвото и направихме голяма стъпка напред. Гордея се с това, което постигнахме, но да не забравяме, че точките се раздават в неделя“, сподели шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор.

„Постигнахне най-добрия резултат за Алфа Ромео от началото на годината. Това бяха едни от най-тежките условия, с които съм се сблъсквал в кариерата си. Имахе проблеми в сутрешната тренировка, но това ни помогна да разберем по-добре поведението на колата. Трябва да даде всичко от себе си и да видим къде ще стигнем в надпреварата. Имаме голям шанс да спечелим ценни точки за шампионата при конструкторите“, сподели Кими Райконен.

„Наистина е хубаво да сме в Q3 за пръв път тази година с двата болида. Това е страхотен начин да отпрануваме състезание номер 500 за Алфа Ромео. Условията на трасето бяха сложни и съм доволен от стартовата си позиция. Имаме шанс за добро класиране и се надявам условията в неделя да са подобни на днешните“, заяви Джовинаци.