Начало Други Пастрана потвърди участие в Състезанието на шампионите

Пастрана потвърди участие в Състезанието на шампионите

30
0
Майк Дуън,Травис Пастрана

Травис Пастрана е поредното голямо име, присъединило се към листата с участници в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите. Събитието е насрочено за началото на декември и ще се проведе на Еспри Арина в Дюселдорф.

Това ще е една от първите появи на писта на Пастрана, който строши десния си крак при каскадьорски опит през юли на X-Games. Инцидентът го принуди да отложи планираното си отиване в НАСКАР чак до 2012 г. Едва сега (през октомври) придържащите костите пирони бяха извадени и американецът вече ходи. Като всеки екстремен състезател, той е убеден, че ще е напълно готов за краткото време до декември и ще се надбягва в Дюселдорф.

За мен е чест да бъда поканен да се състезавам с най-добрите от най-добрите и отново да представям САЩ. Няма друго събитие като Състезанието на шампионите. Всички пилоти сме конкурентни по характер, но такива като мен имат ограничен опит в коли и това допринася за забавлението и хаоса на трасето. Тази година бях контузен през повечето време, така че нямам търпение да се върна! – коментира пилотът.

В кариерата си той има редица рекорди в различни дисциплини. Известен е с афинитета си към зрелищни (и понякога не особено сигурни) изпълнения – като скок от самолет без парашут или най-дългият скок с автомобил над вода. Пастрана също така отдавна е сред участниците в Състезанието на шампионите. През 2005 г. например стигна полуфинал, въпреки че тогава (отново!) бе със счупен крак.