Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Саймъндс напуска Уилямс

Пат Саймъндс напуска Уилямс

46
0
Пат Саймъндс

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс напуска тима в края на годината, обявиха официално от отбора. Той бе в екипа от средата на 2013 г., като имаше сериозен принос за успехите в последните години, в които пилотите Валтери Ботас и Фелипе Маса записаха много класирания на подиума и един полпозишън. Това изведе Уилямс на 3-ото място при конструкторите през 2014 и 2015 г.

Напускането на Саймъндс означава, че по всяка вероятност към Уилямс ще се присъедини сегашният технически бос на Мерцедес Пади Лоу, за когото има много сериозни спекулации, че ще се раздели с екипа от Бракли и ще се присъедини към друг тим, базиран във Великобритания.

Саймъндс започва работа в F1 в началото на 80-те години на миналия век в екипа на Толеман, като остава в екипа , след като той е закупен от Бенетон през 1984 г. и след това от Рено през 2002 г. Саймъндс има основна заслуга за титлите при конструкторите и пилотите чрез Алонсо на френския тим през 2005 и 2006 г.

Той остава в Рено до 2009 г., но след скандала с умишлената катастрофа на Нелсон Пике-младши в Сингапур, той е изваден от спорта за няколко години. По-късно е реабилитиран и получава право отново да работи в F1, като първо става консултант в Маруся, преди да се присъедини към Уилямс през август 2013 г.

Президентът на Ферари Серджо Маркионе пък заяви, че от Скудерията не са заинтересовани от това да наемат Лоу в тима. Смяташе се, че от Маранело имат сериозен интерес към Пади, но сега Маркионе обяви, че той не влиза в плановете на тима, тъй като в те имат достатъчно специалисти по техническата част с опит и просто нямат нужда от него.