Начало Други Патрик Демпси направи отбор с Алесандро дел Пиеро

Патрик Демпси направи отбор с Алесандро дел Пиеро

158
0
Патрик Демпси

Американският актьор Патрик Демпси обедини усилията си с футболиста Алесандро дел Пиеро и състезателният му отбор вече ще се казва Демпси/Дел Пиеро Рейсинг.

Звездата от сериала „Анатомията на Грей“ има тим от 2002 г. и целта му е тази година да се завърне в 24 часа на Льо Ман. Новосформираният отбор вече подаде документи до организаторите на легендарната надпревара за издръжливост ACO (Automobile Club de lOuest) да се състезават през тазгодишното й издание. Освен това тимът ще има поне два автомобила в американските серии Льо Ман.

Дел Пиеро в момента играе за футболен клуб Сидни. През кариерата си той играе 19 години за Ювентус в италианската серия А и е шампион с италианския национален отбор от световното първенство по футбол през 2006 г. Името му е сред най-популярните футболисти в света, но проявява интерес и към автомобилния спорт.

Вълнуваме се, че ще работим заедно с Алесандро и че ще се състезаваме на най-високо ниво — коментира Демпси. — Страстта на Алесандро към победата и лидерските му умения са безценни. Той ще играе важна роля в развитието и насочването на отбора.

Дел Пиеро допълни от своя страна, че се вълнува от възможността да работи с Патрик и отбора:

– Обичам автомобилния спорт откакто бях малко момче и растях в Италия. Очакваме да се състезаваме на много високо ниво, а основният ни фокус ще е върху това да печелим шампионати.

Новият отбор ще е с база в Съединените щати. За 24 часа на Льо Ман тази година за пилоти са посочени Демпси, Джо Фостър и Майкъл Авенати. Развитието на плановете на Демпси/Дел Пиеро Рейсинг за Льо Ман и ALMS ще бъде обявено в идващите седмици, когато ще бъде разкрито оцветяването на колите, спонсорите, окончателните екипажи.