Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Патрик Хед напуска Формула 1 в края на 2011 г.

Патрик Хед напуска Формула 1 в края на 2011 г.

33
0
Патрик Хед

Патрик Хед ще се оттегли изцяло от Формула 1 в края на 2011 г. Инженерният директор на Уилямс е с отбора от 1977 г. и от известно време намали сериозно ежедневните си ангажименти и пътуването по света през състезателната година.

След като прекрати изцяло спортната бизнес, той ще се заеме с бизнеса с хибриди на компанията, който напоследък се разраства сериозно. Англичанинът взел решението заради техническото преструктуриране в тима, изживял може би най-лошия сезон в повече от 30-годишната си история.

Ще работя по Уилямс Хайбрид Пауър – може да звучи малко сухо и скучно, но всъщност става дума за много високи технологии и е доста интересно. Не се оттеглям напълно, но догодина повече няма да съм част от програмата за F1 – обясни 65-годишният Хед. – Със сигурност нямах желание да приключа кариерата си във Формула 1 със сезон като този, който току-що приключи. Но когато прегледах нещата и с какво бих могъл да съм полезен на Майк Кахлън, Марк Гилан и Джейсън Съмървил, стигнах до заключението, че не е достатъчно, за да продължавам. На мен не ми е интересно и не е добре за компанията. Сега ми е необходима промяна – допълни англичанинът.

Той вярва, че Уилямс ще се измъкнат от кризата. Тази година отборът е едва девети със само 5 точки от 19-те старта за 2011 г.