Начало Moto News Педроса е готов за състезанието в Австралия

Педроса е готов за състезанието в Австралия

31
0
Дани Педроса

Вчера пилотът на Репсол Хонда в MotoGP – Дани Педроса, замина за Австралия, където в неделя ще се завърне отново към състезателна дейност, след като пропусна две надпревари заради счупената си по време на свободните тренировки в Япония ключица.

„Взех трудно решението да не карам в Малайзия, но след като мина още една седмица чувствам, че това бе правилното решение, защото през тези няколко дни състоянието ми се подобри чувствително. Затова сега с нетърпение чакам да отида в Австралия и да видя как ще се чувствам на мотора.

Ще пристигна на Фили Айлънд в сряда, за да имам малко време да се възстановя от полета и да си почина малко. Знам, че ще бъде трудно, защото Филип Айлънд е много сложна писта, а и метеорологичните условия може да изиграят важна роля, но аз наистина вярвам, че е време да се завърна при екипа си и да се опитам да се върна към топ-нивото на представянето си, което имах преди падането в Япония.

След операцията започнах рехабилитацията незабавно. Операцията беше много успешна, а пластината бе фиксирана много добре, затова основният проблем бе не ключицата, а якостта на врата ми и цялата зона около раменете. Подлагах се на масажи постоянно, а също така правих и упражнения при физиотерапевт, като в Австралия ще продължа с тези процедури“, заяви испанецът преди да отлети за Австралия.