Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес трябва да е на максимум 0,2 сек от Верстапен, заяви Марко

Перес трябва да е на максимум 0,2 сек от Верстапен, заяви Марко

3002
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Темпото на Серхио Перес трябва да е в рамките на 0,2 секунди от това на Макс Верстапен, заяви Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул обясни пред немския уебсайт motorsport-total.com изискването за представянето на мексиканския пилот. Перес бе предпочетен от тима от Милтън Кийнс пред Алекс Албон, който не се справи особено успешно с миналогодишния RB16.

„Перес трябва да е близо до Верстапен в надпреварите. Никой не е успявал да е на нивото на Макс в квалификациите, но разликата помежду им трябва да е максимум 0,2 сек. Отборът ни трябва да може да атакува Мерцедес и с двете коли“, заяви Марко.

Той допълни, че очаква от мексиканския пилот да действа подобно на Валтери Ботас в екипа от Бракли.

„Ако Ботас няма лош ден като в Бахрейн, то си изпълнява ролята много добре. Това очакваме от Перес“, обясни 77-годишният австриец.

Ред Бул има големи очаквания за сезон 2021, като от Хонда подготвят нова задвижваща система за тима от Милтън Кийнс и Алфа Таури.

„Вярваме, че ще компенсираме в голяма степен загубата на аеропритискане, до която се стигна заради нови правила. Но по това време на годината всеки отбор изпитва подобна увереност. Трябва също така да изчакаме да видим какво ще дойде от Мерцедес. Сигналите от Хонда са положителни. Досега са променили много неща. Преди изоставахме средно с 0,3 сек по отношение на двигателя. Надяваме се да намалим тази разлика“, обясни Марко.