Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес преговаря за 2-годишен договор, Ръсел: Нищо няма да бъде обявявано на...

Перес преговаря за 2-годишен договор, Ръсел: Нищо няма да бъде обявявано на Силвърстоун

1872
0
Серхио Перес, Хелмут Марко
Серхио Перес и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес ще остане в Ред Бул, като разминаването между пилота и отбора е в продължителността на новия му договор, твърди испанският вестник Марка. Мексиканският пилот премина в екипа от Милтън Кийнс в началото на 2021 г. Той се адаптира прекрасно към отбора. Свикването с болида RB16B му отне повече време, но вече се бори в челото на колоната.

Според Марка пилотът иска договор за две години, докато от тима имат желание да подпишат само за една. В публикацията се твърди, че разговорите са в напреднала фаза.

Перес върши чудесна работа за Ред Бул, помагайки на отбора в битката при конструкторите и при възможност – в тази при пилотите. Тимът от Милтън Кийнс има 286 точки след 9 състезания от сезон 2021. Авансът пред Мерцедес е 44 точки. От актива на Ред Бул пък 104 пункта са дело на Перес, който сподели, че вече работи по-самостоятелно по болида.

„Изследвахме много подробно (поведението на) колата. В крайна сметка направихме точните промени. Постепенно започвам да намирам собствената си посока на работа“, обясни Перес. „При две коли в една и съща спецификация е по-трудно да се прави сравнение в реглажите. Затова е важно да имаме своя собствена посока.“

Доскоро той често използваше дадените от Макс Верстапен насоки по отношение настройките на колата. От Австрия обаче Серхио има възможност да експериментира повече самостоятелно, откъдето идва и това развитие.

Междувременно Джордж Ръсел заяви в подкаста F1 Nation, че от Мерцедес няма да го обяви за свой титуляр от догодина след броени дни на пистата Силвърстоун

„Аз подписах с Мерцедес преди пет или шест години, това е 100% вярно. И те, както всички знаят, се грижат за мен. Що се отнася до това къде ще карам догодина, то нищо не е подписано или договорено и нищо няма да бъде обявявано на Силвърстоун – това мога да ви го кажа“, заяви Ръсел.

В друг подкаст по-рано той изрази само надежда догодина да се състезава в конкурентоспособен автомобил.