Начало Избрани Перес очаква времето да окаже влияние върху развитието на уикенда в Имола

Перес очаква времето да окаже влияние върху развитието на уикенда в Имола

1089
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес очаква времето да се окаже важен фактор по време на уикенда за Гран при на Емилия Романя в F1. В момента пилотът на Ред Бул е по-напред от своя съотборник Макс Верстапен след като завърши на втора позиция в Австралия. В същото време световният шампион имаше второ отпадане от общо три състезания и се смъкна надолу в класирането.

Перес се надява да продължи да надгражда върху последните си постижения в Италия и се стреми да работи за постигане на постоянно ниво на представяне.

С нетърпение очаквам да се върна в автомобила този уикенд, заяви мексиканецът.

Няколкото дни в Австралия бяха смесени за отбора. Аз успях да направя още един стабилен уикенд след полпозишъна и четвъртото място в Джеда. Доволен съм от представянето си досега. Първото качване на подиума през този сезон в Мелбърн беше стъпка в правилната посока, но нямам намерение да спирам дотук.“

Имам нужда и искам да бъда там всяка седмица за отбора и себе си.“

Ще повлияе ли дъждът на Гран при на Емилия Романя?

За предстоящия уикенд в Имола се говори за превалявания от дъжд. Във връзка с Перес иска да види каква роля може да изиграе той.

По време на миналогодишното състезание пистата беше засегната от проливни дъждове преди Гран при. Тогава Перес завърши състезанието на 11-то място, след като се завъртя на влажната писта.

Тази година той се надява на по-добри резултати.

Този уикенд се връщаме към спринтовия формат. Със сигурност ще се стремя да спечеля възможно най-много точки, каза Перес.

Всичко това идва от доброто представяне в квалификацията в петък. Надявам да повторя добрата си форма от Саудитска Арабия.

Изглежда, че този уикенд може да вали, така че това ще изиграе роля. Искам да се поуча от представянето си в Имола на мокро през миналия сезон и да продължа да се подобрявам във всички области.“

Междувременно Верстапен иска отборът да спечели солидни точки в Гран при на Емилия Романя, тъй като нидерландецът изостана от своите съперници заради двете му отпадания досега през сезон 2022 в F1.

Тъй като първият спринт за годината се провежда на пистата Имола, пилотът на Ред Бул смята, че първата свободна тренировка може да бъде решаваща за правилното настройване на автомобила.

Очаквам с нетърпение да се състезавам отново на Имола, коментира Верстапен.

Очевидно това е първото спринтово състезание за годината.  Ще бъде много важно да извлечем максимума от първата тренировка, за да имаме добра представа за настройките в петъчната квалификация.“

„Целият екип на пистата, както и този във фабриката в Милтън Кийнс, работят изключително упорито. Надявам се уикендът да е лесен и да спечелим добри точки като отбор. Засега ще гледаме състезание по състезание и ще видим докъде ще стигнем в класирането.“