Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Привличането на Перес не означава, че се съмняваме в академията си, заяви...

Привличането на Перес не означава, че се съмняваме в академията си, заяви Хорнер

1371
0
Кристиан Хорнер, Серхио Перес
Кристиан Хорнер и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Фактът, че Ред Бул предпочете да привлече Серхио Перес, не означава, че отборът не разчита на собствената си академия за млади таланти, заяви Кристиан Хорнер. Шефът на отбора от Милтън Кийнс сподели пред Ауто Мотор унд Шпорт, че това е било еднократен избор, продиктуван от конкретни обстоятелства.

„Фактът, че излизаме извън траекторията и взимаме някого извън академията, не означава, че се съмняваме в системата“, заяви Хорнер.

„По-скоро бих казал, че имаме достатъчно свободно пространство, за да си позволим да направим изключение със Серхио. Освен това Пиер Гасли и Алекс Албон все още са членове на екипа. А идват и обещаващи таланти. Преди всичко Юки Цунода, разбира се. Но Лиам Лосън и Юри Випс правят много добро впечатление. Изобщо не се притеснявам за младите пилоти.“

Хорнер допълни, че според него академията за таланти на Ред Бул продължава да изпълнява целта си.

„Хелмут [Марко] избира точните хора. Нереалистично е да се очаква световен шампион или победител всеки сезон. Успеваемостта ни обаче е на ниво“, обясни той.

Ред Бул показа днес болида си RB16B, с който се надява да се противопостави на Мерцедес в световния шампионат на Формула 1.

„Мисля, че през 2020 г. научихме много неща. Чак от Бахрейн нататък обаче ще сме наясно какъв прогрес сме постигнали. По принцип монтираните на болида новости си остават на колата. Тестове вече няма, така че изпробваш компоненти или на пистите в състезателни уикенди, или във виртуалния свят“, добави Хорнер.