Начало Избрани Перес: Искам да спечеля у дома, но нямам нужда от подаръци

Перес: Искам да спечеля у дома, но нямам нужда от подаръци

839
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес е по-готов от всякога за домашната си Гран при в F1. Пилотът на Ред Бул ще даде всичко от себе си, за спечели състезанието на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. 32-годишният състезател може да се превърне в първият мексиканец, който триумфира пред родна публика.

Перес е най-успешният мексиканец в историята на F1. Състезателят на Ред Бул изпревари изравни постижението на своя сънародник Педро Родригес в Гран при на Азербайджан 2021. Тази година Перес излезе еднолично на върха в тази класация благодарение на победите си по улиците на Монте Карло и Сингапур.

Перес категорично заяви, че не нуждае да бъде пропуснат от съотборника си Макс Верстапен, за да триумфира в Мексико. От началото на годината Ред Бул записа 15 успеха, като 13 от тях са дело на Макс Верстапен. Двукратният световен шампион изравни рекорда за най-много победи в един сезон. Единствено Михаел Шумахер (2004 г.) и Себастиан Фетел (2013 г.) са записвали такова постижение.

Нидерландецът има възможността да излезе еднолично в тази класация. До края на сезон 2022 остават цели три старта. Също така в момента автомобилът на Ред Бул е с няколко класи над всичко останали.

От друга гледна точка, един успех на родна земя ще повиши увереността на Перес и ще „взриви“ феновете по трибуните. По-рано тази седмица състезателят на Ред Бул направи шоу в родния си град Гуадалахара. Мексиканецът бе зад волана на болида за 2011-та RB7.

„Да се върнем у дома след спечелването на титлата при конструкторите прави тази седмица по-голяма и по-вълнуваща от всякога“, сподели Перес.

„Нещата в нашия спорт се случват толкова бързо. Веднага след като неделята свърши, всички вече се фокусирахме върху опитите да спечелим този уикенд. Това вече е толкова специална седмица за мен, тъй като заведох участвах в Red Bull Showrun в родния ми град Гуадалахара. Това е спомен, който ще остане с мен завинаги“, добави пилотът на Ред Бул.


Съвсем логично, Перес се стреми към успеха в неделната надпревара на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.

„Не искам да спра със създаването на моменти през тази седмица. Целта ми е да спечеля домашната си Гран при. Знам, че разполагам с подходящия автомобил и отбор, за да го направя. Сезонът беше невероятен за целия ми екип. Лично аз ще дам сто процента от себе си за да грабна победата пред всички тези фенове в Мексико.“

Един от вариантите за победа на Перес, е Верстапен да има технически проблеми или да потегли от по-задната част на грида. Има и минимална вероятност двукратният световен шампион да пропусне пред себе си своя съотборник. Мексиканецът изигра ключова роля за част от успехите на нидерландеца както през тази, така и през миналата година.

Перес не очаква Верстапен да му даде първото място просто ей така, особено ако двамата заемат водещите позиции в надпреварата.

„Искам да спечеля у дома, но нямам нужда от подаръци. Постигнал съм всички успехи в кариерата си без никаква помощ. В края на краищата не мисля толкова за това. По-скоро съм фокусирах върху работата си, както и за това да бъда перфектен този уикенд и да се боря за победата пред родна публика“, завърши пилотът на Ред Бул.

Перес ще използва специален дизайн на своята каска по време на състезателния уикенд в Мексико Сити.