Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Дали ще помоля Верстапен да ме пусне да спечеля в Мексико?...

Перес: Дали ще помоля Верстапен да ме пусне да спечеля в Мексико? Не. Иначе успехът не би имал значение

3915
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Най-голямата мечта на Серхио Перес след тази да стане световен шампион във Формула 1 е да спечели победа в домашната си Гран при на Мексико, сподели самият пилот. Състезателят на Ред Бул има две победи през сезон 2023. Първоначално силната му форма премина в серия от проблеми. Перес все още има и добри, и лоши моменти. Гран при на Япония например бе тежка надпревара за него след два удара с други пилоти, санкции (включително 4 наказателни точки) и на практика двойно отпадане. До него се стигна, тъй като Ред Бул върна Перес на трасето, за да си изтърпи второто наказание и да не се прехвърли то за уикенда в Катар. Първоначално се появи информация, че ФИА ще затвори тази вратичка в регламента. Впоследствие се заговори, че федерацията няма намерение да променя правилата в това отношение. Междувременно Перес гледа вече към следващите стартове.

„Това е най-голямата ми мечта след тази да стана световен шампион. Една победа в Мексико би значела всичко за мен“, сподели Перес.

„Всяка година битката в домашната ми надпревара е изключително напрегната, тъй като състезанието в Остин е само седмица по-рано. Ще сторя всичко по силите си, за да спечеля в Мексико“, каза още Перес, цитиран в нидерландската преса.

„Дали ще помоля [Макс] Верстапен да ме пусне да спечеля? Не. Иначе успехът не би имал значение. Искам да го постигна със собствени сили“, допълни Перес

Мексиканският пилот на Ред Бул каза също така, че полага допълнителни усилия, за да се справи както с личния си живот, така и с работата си.

„Формула 1 е моят спорт, животът ми, страстта ми. Ако ти е толкова трудно на работа, то е трудно вкъщи да си ведър със съпругата и децата си. Ето защо наех ментален треньор, защото семейството ми заслужава един приветлив и мил баща вкъщи. Заедно започнахме да работим както по това да съм своята най-добра версия у дома, така и като пилот. Резултатът е, че открих отново позитивността. Вече съм на 33 години, но все още уча нови неща всеки ден. И на пистата, и извън нея. Отчасти заради това никога няма да се наситя на Формула 1. Наистина е изумително какво все още ми дава този спорт“, обясни Перес.