Начало Избрани Перес: Днес всичко проработи в наша полза

Перес: Днес всичко проработи в наша полза

1250
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес спечели състезанието за Голямата награда на Азербайджан. Пилотът на Ред Бул потегли от трета позиция и поведе след като спря по време на период на кола за сигурност. Това бе втори успех за Перес от началото на уикенда в Баку след този във вчерашното спринтово състезание.

Перес потегли от трета позиция в днешната Гран при на Азербайджан. Опитният мексиканец изпревари Шарл Льоклер от Ферари в началната фаза на надпреварата благодарение на невероятната топ скорост на неговия автомобил RB19. След това той се движеше на малко повече от секунда спрямо Верстапен.

Перес призна, че пазенето на гумите е изиграло ключова роля за днешния му успех. Мексиканецът влезе в бокса по време на периода за кола за сигурност заради инцидента на Ник де Врис. Перес успя да излезе пред Верстапен, който направи своя питстоп моменти преди появата на колата за сигурност

Перес контролираше събитията след рестарта на надпреварата и не допусна да бъде изпреварен от своя съотборник. Състезателят на Ред Бул отвори известна разлика спрямо Верстапен. Двамата си разменяха няколко бързи обиколки. В крайна сметка Перес грабна победата на уличната писта в Баку, макар да облиза стената на няколко пъти. Съвсем логични, мексиканецът бе много щастлив от днешния си успех, който бе втори пореден на трасето в Азербайджан след вчерашния спринт.

„Днес всичко проработи в наша полза. Успяхме да останем в DRS влака и да поддържаме натиска върху Макс, който според мен имаше по-добра деградация в първия стинт“, сподели Перес веднага след края на състезанието.

„Нещата вече изглеждаха добре от тази страна. След това се появи автомобилът за сигурност и всички се събраха, така че това отново беше още едно състезание, в което правиш дълъг стинт с твърдите гуми“, добави пилотът на Ред Бул.

Перес не знае дали щеше да изпревари Верстапен ако нидерландецът не се беше озовал зад него заради стратегическата грешка. Мексиканецът смятам, че двата са щели да бъдат много близо.

„Мисля, че беше много близко между нас. Днес и двамата бяхме на максимума. Докоснахме стената няколко пъти, а начинът, по който Макс ме притискаше, беше наистина труден. Все пак успях да държа нещата под контрол“, завърши Серхио Перес.

Благодарение на двата си успеха в Баку Перес намали пасива си от Верстапен във временното класиране на само 6 точки. Мексиканската звезда на Ред Бул логично бе избран от феновете за пилот на деня.