Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Имола не е създадена за Формула 1

Перес: Имола не е създадена за Формула 1

3786
0
Серхио Перес, Шарл Льоклер, Гран при на Емилия Романя, Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пистата Имола не е създадена за Формула 1 по отношения на състезанията, заяви Серхио Перес, след като финишира осми в Гран при на Емилия Романя. Мексиканският пилот на Ред Бул потегли от 11-та позиция, след като не успя да преодолее Q2 в събота. Той бе категоричен, че мястото на стартовата решетка определя в голяма степен представянето в надпреварата на Имола.

„Тази писта не е създадена за Формула 1 по отношение на състезанията. Уикендът ни приключи, когато се класирах 11-ти (на стартовата решетка)“, коментира Перес

„Знаехме, че състезанието не ще е трудно – целият уикенд бе компрометиран от класирането в квалификацията. Имола е писта, на която трудно се изпреварва, така че се постарахме да постигнем максимума. В началото на първия ми стинт имахме проблем с трафика. С гумите хард вече можехме да работим с баланса. Знаехме, че от Макларън са най-бързи, но Макс [Верстапен] направи един от най-добрите уикенди, които съм виждал напоследък. В крайна сметка постигна страхотен резултат за отбора“, допълни Перес.

Според Кристиан Хорнер уикендът на Перес на Имола бе аномалия.

„Според мен Чеко започна тази година много по-добре като изключим приключилия уикенд, който бе аномалия. Той е много по-спокоен в подхода си. Не се концентрира толкова върху Макс, а върху себе си“, повтори Хорнер твърдението си от по-рано тази година.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

Характерът на конфигурацията на Имола бе посочен и от други пилоти. Оскар Пиастри каза, че било „на практика невъзможно да се изпреварва“.

„Сторих всичко възможно по силите си, а 20 обиколки се мъчих да задмина Карлос [Сайнц] и така не можех да се доближа достатъчно. Четвъртото място бе максимумът, което е наистина жалко като се има предвид каква бе скоростта ни през изминалия уикенд“, коментира Пиастри.

Фернандо Алонсо също каза, че представянето в състезание на Имола зависи в голяма степен от класирането в квалификацията

„Очевидно е, че квалификацията диктува всичко тук. В Монако ще е същото. Уикенди като този са малко разочароващи, защото в немалка степен знаеш какво ще стане в състезанието. Надяваш се на кола за сигурност или червен флаг, или нещо такова, което да внесе някакъв различен елемент. Но този път и със старт от питлейна беше най-скучното състезание в историята“, сподели Алонсо.