Начало Избрани Перес: Искам да завърша кариерата си когато реша, а не когато някой...

Перес: Искам да завърша кариерата си когато реша, а не когато някой ми каже

146
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес за пореден път коментира въпроса за бъдещето си в F1. Пилотът на Ред Бул беше категоричен, че сам ще реши кога ще завърши кариерата си, а не когато „някой му каже.“ Перес също така изрази желанието си да продължи да се състезава в F1 поне още две години.

Перес се намира в труден период от кариерата си. 34-годишният състезател няма няма нито една победа от началото на сезона. Понастоящем той заема осмото място в подреждането и не се е качвал на подиума от Гран при на Китай

Слабото представяне на Перес доведе до спекулации, че Ред Бул може да го смени след края на лятната пауза. Това обаче така и не се случи. Въпреки това има вероятност той да бъде освободен след края на сезона, въпреки че договорът му е до края на 2026 г.

Перес разкри, че слабата форма го е накарала да обмисля дали да се откаже от F1 в най-скоро време. Мексиканецът беше категоричен, че сам ще реши кога да са оттегли от спорта, а не заради външен натиск.

„През последните шест месеца мислех за това нещо. Нуждаех се от три секунди, за да взема решението“, сподели Перес пред DAZN. „В крайна сметка щеше да е най-лесният път. Но да  се откажа след толкова години в спорта и един вид да се предам…. Никога не бих си простил това.“

„Искам да завърша кариерата си когато реша, а не когато някой ми каже. Това е основният ми фокус: да стигна до момента, в който ще мога да решавам бъдещето си.“

„Засега съм много мотивиран. Ако искам да съм честен, наистина искам да продължа в F1. Харесва ми. Наслаждавам се на добрите моменти, но се научавам да се наслаждавам и на лошите“, добави пилотът на Ред Бул.

Перес има 6 победи и 39 подиума на сметката си. Това го кара да смята, че е един успешен пилот в F1. Мексиканецът също така знае, че края на кариерата ще започне да чука на вратата.

„Засега имам още две години от договора си. Две години в F1  са много време. Въпреки това знам, че краят наближава“, призна Перес.

Мексиканецът намекна, че ще обсъди със семейството си дали иска да продължи да кара или не. Мексиканецът не планира да стои в F1 до навършване на 40-годишна възраст и след това, какъвто е случаят с Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън

„Не виждам себе си и не смятам да се състезавам като Фернандо [Алонсо, 43 г.] например. Той е пилот, на когото се възхищавам много за всичко, което прави на своята възраст“, обясни Перес.

„Не че не бих искал да го правя. Това е по-скоро защото имам малки деца и искам да прекарвам много повече време с тях. В края на краищата те ще бъдат ограничаващият фактор.“

Разрастващият се календар на F1 е друг фактор, който кара Перес да преосмисли дългосрочното бъдеще в спорта.

„Календарът вече е доста сложен с 24 състезания годишно. Самият аз ще бъда тук поне още две години. Въпреки това не се виждам още дълго време в F1″, заключи Серхио Перес.