Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Марко винаги говори точно онова, което мисли

Перес: Марко винаги говори точно онова, което мисли

1083
0
Серхио Перес, Хелмут Марко
Серхио Перес и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес смята, че има полза от остротата на Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул често критикува мексиканския пилот, състезателите на Алфа Таури и тези от тези от академията на компанията за млади таланти. Перес обясни пред нидерландското издание на Моторспорт, че оценява прямотата на 78-годишния австриец. Той има едногодишен договор с отбора от Милтън Кийнс и не е ясно дали ще продължи да се състезава с тима и през 2022 г. В един момент се твърдеше, че Серхио на практика се е разбрал с екипа, но настоява за двегодишен контракт, докато от тима засега искат да го задържат само още 1 сезон засега. Официална информация до момента няма от никого. Марко заяви, че пилотите и на Ред Бул, и на Алфа Таури могат да бъдат съобщени на Спа в Белгия в края на тази седмица или на Зандвоорт, ако решението се забави.

„Когато сме направили лошо състезание, той просто ми съобщава и винаги говори точно онова, което мисли“, отбеляза Перес

„Според мен това е нещо добро за някого с моя опит и кариера във Формула 1. Чудесно е някой да ти казва направо какво мисли и в каква позиция си. Те (отборът – б.р.) разполагат с цялата информация за всеки един (състезателен) уикенд. Знаят точно какви са времената на всеки пилот. В Ред Бул няма задържане на нищо. Доста са открити с мен и медиите, което е добре. Но най-важното е аз да съм щастлив и удовлетворен, когато се прибирам. Това е най-същественото за мен. Искам много и трябва да живея със себе си.“

Наскоро Марко заяви, че не е доволен от Перес. Според него мексиканският пилот трябва да е значително по-близо до Макс Верстапен. Смята се, че дори търси варианти за съотборник на нидерландския състезател във Формула 2 и Формула 3, категорично отказвайки Пиер Гасли да се върне в Ред Бул. Единственото, което Марко каза публично, е, че „има няколко опции“. Според някои наблюдатели вариант е дори Валтери Ботас, ако от Мерцедес предпочетат Джордж Ръсел.