Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес начело през първата половина от последния ден на F1 теста

Перес начело през първата половина от последния ден на F1 теста

3224
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес бе най-бърз през първата част от последния ден на предсезонния тест на Формула 1

Екипите приключват днес с подготовката си преди първата надпревара за 2021 г. – Гран при на Бахрейн, която ще е след точно две седмици на пистата Сахир, където през последните дни работят отборите.

Пилотът на Ред Бул записа време от 1:30.187 мин. Втори се класира Шарл Льоклер (Ферари), трети бе Ландо Норис (Макларън)

Перес вчера направи цяла състезателна симулация. Днес продължи с изпитанията на различни типове гуми. Към края на тренировката екипът на Ред Бул смени предното му крило.

Сесията премина без инциденти. Екипите на Мерцедес и Астън Мартин, които имаха грижи със скоростни кутии в предходните дни, работиха по програмите си.

„Винаги е прекрасно да научиш нещо ново, а тестовете са точно за това – възможност да се изпробват различни неща и да се види как реагира колата. Пилотите използват тази информация по време на състезателен уикенд, така че това е изключително важна част от работата. Данните дали дадена промяна в настройките работи или не са безкрайно ценни.“

„По принцип пистата бе доста по-ветровито, отколкото по време на състезателни уикенди тук, но един от по-големите проблеми с колата е задната част. Доста е нервна и бяга. Освен това болидът става по-чувствителен с нови гуми. Ще трябва да го поуспокоим малко“, обясни Валтери Ботас

Люис Хамилтън, който ще приключи работата за Мерцедес следобед, посочи, че още няма повод за притеснение.

„Имаме по-малко натрупани километри в сравнение с други отбори, но се стараем да се придържаме към програмата си и да сме възможно най-ефективни в сериите си. Фокусирани сме върху това да разберем автомобила и няма смисъл да се тревожим“, обясни англичанинът.

Организаторите на трасето бяха направили транспарант в памет на починалия вчера коментатор Мъри Уокър. Той бе поставен на старт-финалната права. Британецът бе един от най-прочутите коментатори на Формула 1 по света. Той почина на 97-годишна възраст.