Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: „Най-лесно е да си тръгна. Няма да се откажа.“ Верстапен: „Видях...

Перес: „Най-лесно е да си тръгна. Няма да се откажа.“ Верстапен: „Видях какво се пише. Някакви хора говорят глупости“

4516
0
Серхио Перес, Макс Верстапен, Даниел Рикиардо
Серхио Перес, Макс Верстапен и Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес няма намерение да се оттегля от Формула 1 и е убеден, че договорът му с Ред Бул няма да е последният му ангажимент в Гран при. Мексиканският пилот и съотборникът му Макс Верстапен освен това на свой ред отхвърлиха слуховете около екипа им за това, че се води борба за власт между Кристиан Хорнер и Хелмут Марко.

„Нищо не мога да направя освен да съм напълно съсредоточен върху работата си. Това наистина обобщава сезона ми… Някой казал нещо за мен някъде и изведнъж то се превръща в истина. Но аз имам договор за догодина и няма причина този контракт да не бъде изпълнен“, заяви Перес

„Ще дам най-доброто от себе си. Поел съм ангажимент, но това няма да е последният ми договор във Формула 1. Ситуацията никога не е идеална, когато преминаваш през труден период в кариерата си, но аз обичам предизвикателството за връщане на формата. Най-лесно би било да си тръгна. Но аз не съм такъв и няма да се откажа. Не изпитвам и капка съмнение, че мога да се върна на най-доброто си ниво. Това е единствената ми цел. Дори не мисля за оттегляне или нещо подобно, тъй като това е лесният вариант.“

„Аз съм с Ред Бул и искам да остана с Ред Бул. Ясно е, че нещата зависят и от двете страни… Имам договор и същото така разговарям с отбора. Няма причина този контракт да не бъде изпълнен“, повтори Перес.

Мексиканският пилот каза също така, че не може да е на толкова голяма разлика от съотборника си Макс Верстапен. Целта му сега е да се върне към формата, в която бе в началото на сезон 2023, когато спечели две от първите четири надпревари.

„Всеки във Формула 1 си има собствени задания – журналисти, отбори. Всеки се опитва да създаде възможно най-добрата история. Отборът е в страхотна форма. Хелмут е много важна част от екипа, точно като Кристиан и според мен просто си обикалят някакви слухове“, допълни Перес по повод историите от последните десетина дни.

Верстапен нарече слуховете относно Ред Бул, Хорнер и Марко глупости.

„Видях какво се пише. Някакви хора говорят глупости. Според мен атмосферата в отбора е много добра.“

„Всеки знае точно каква е ролята му. Имаше тъжни моменти като кончината на Дитрих [Матешиц], но ние се стараем да градим наследството му, да продължаваме напред. Всички хора в отбора ни са важни за успехите, които постигаме. Затова и няма промени – нито сега, нито в бъдеще. Според мен това обяснява ситуацията“, коментира Верстапен.

На фона на цялото отричане нидерландският вестник „Де Телеграаф“ на свой ред публикува информацията, че Верстапен твърдо е застанал на страната на Хелмут Марко. Изданието е близко с хората около трикратния световен шампион. Според техен източник Макс е заявил и пред тайландските акционери, и пред Оливер Минцлаф от настоящото ръководство на компанията Ред Бул, че не иска нищо да бъде променяно в организацията. Тази информация се появи първо в немския уебсайт f1-insider.com. Там бе посочено, че Верстапен направо е поставил ултиматум, заявявайки, че ако Марко бъде освободен, си тръгва и той.

Според „Де Телеграаф“ също така Марко има съмнение относно Даниел Рикиардо и затова не работи за евентуалното му привличане за заместник на Перес. 80-годишният австриец все още бил разочарован, че австралиецът напусна Ред Бул през 2018 г. За Хорнер обаче Даниел бил първи избор за мястото на Перес, ако се прави промяна. В тази връзка бе отбелязано, че Рикиардо участва в събитията на Ред Бул в Остин заедно с Верстапен и Перес в екип на тима от Милтън Кийнс.