Начало Избрани Перес не е съгласен с твърденията на Хорнер относно намаляване на напрежението

Перес не е съгласен с твърденията на Хорнер относно намаляване на напрежението

1681
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес коментира казаното от Кристиан Хорнер относно разликата си спрямо Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул отхвърли твърденията на своя шеф, че вече е под по-малко напрежение, след като изостава с повече от 50 точки от двукратния световен шампион.

Перес имаше много силно начало на сезона. Пилотът на Ред Бул финишира на второ място в Бахрейн и спечели старта в Джеда. После той завърши пети в Мелбърн заради проблеми в квалификацията, но спечели още една точка заради записването на най-бързия тур. В Баку Перес записа убедителен успех както в спринта, така и в основното състезание. Така пилотът на Ред Бул се доближи на 6 точки от Верстапен

Перес имаше много проблеми в Монако и Испания. Опитният мексиканецът финишира извън зоната на точките в Княжеството след като катастрофира в Q1. Седмица по-късно в Испания той не успя да прескочи Q2 и потегли от по-задна позиция. В състезанието Перес остана четвърти, докато Верстапен триумфира както в Монако, така и в Барселона. Това помогна на двукратния световен да натрупа солидна преднина от 53 точки.

По-слабото представяне на Перес бе коментирано от д-р Хелмут Марко. Австриецът заяви, че мексиканецът трябва да се фокусира върху карането си, отколкото борбата за титлата. Хорнер пък каза, че по-сериозното изоставане спрямо Макс ще свали напрежението от неговите рамене.

„Сериозното изоставане спрямо Макс ще свали напрежението от раменете на Перес. Освен това смятам, че ще му позволи и да се отпусне, да не се натоварва и да намери отново формата, която имаше в първите няколко състезания от сезон 2023“, продължи Хорнер. „Всички знаем на какво е способен Чеко. Видяхме това ясно в състезания като Азербайджан и Саудитска Арабия тази година. Да ви кажа честно съм сигурен, че в близко бъдеще той отново ще си върне тази форма“, добави шефът на Ред Бул.

Перес бе попитан по време на вчерашните пресконференции дали е съгласен дали е съгласен с коментарите на Хорнер.

„Не мисля така. Трябва да постигнем максимални резултати. Разполагаме със страхотен автомобил, който трябва да ни донесе много подиуми и победи от сега до края на годината“, сподели Перес пред медиите.

„В Барселона имах лоша квалификация и платих цената за това. В Монако имахме темпото, но допуснах грешка. Имаме чудесен болид и трябва да имаме много подиуми занапред. Конкурентите обаче ни настигат и това се видя в Барселона“, добави състезателят на Ред Бул.

Перес познава отлично Монреал и пистата Жил Вилньов. Пилотът на Ред Бул отпадна от миналогодишната Гран при на Канада заради технически проблем. Перес се качи на подиума в Монреал когато караше за Заубер през 2012 г. Сега той се надява да възвърне формата си от началото на сезона и да се бори за победата

„Очаквам с нетърпение да се върнем към формата, която имахме в началото на сезона. Целта ми в Канада е да се боря за победата“, допълни Серхио Перес.