Начало Избрани Перес не се притеснява от присъствието на Рикиардо в Ред Бул

Перес не се притеснява от присъствието на Рикиардо в Ред Бул

568
0
Серхио Перес и Даниел Рикиардо
Серхио Перес и Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес не се притеснява от присъствието на Даниел Рикиардо в Ред Бул. Мексиканецът заяви, че няма никаква причина той да не спи спокойно заради австралиеца, който отново ще бъде част от австрийския отбор.

Рикиардо прекара по-голямата част от кариерата си в семейството на Ред Бул. 33-годишият състезател бе част от екипите на Торо Росо и Ред Бул Рейсинг в периода 2012-2018 г. После той реши да потърси късмета си на друго място и премина през екипите на Рено и Макларън.

Австралиецът така и не успя да покаже на какво е способен в Уокинг. Въпреки че спечели Гран при на Италия 2021, той постоянно изоставаше от по-младия си съотборник Ландо Норис. В крайна сметка Рикиардо бе освободен предсрочно в края на сезон 2022 и остана без титулярно място на стартовата решетка за догодина.

Възможностите за Даниел бяха ограничени. Опитният австралиец отказа да премине в Хаас или Уилямс. В крайна сметка Рикиардо реши да стане трети пилот на Ред Бул. Ролята му ще включва прекарване на доста време в симулатора в Милтън Кийнс, както и участие в различни маркетингови дейности.

При обявяването на завръщането на Рикиардо директорът на Ред Бул Кристиан Хорнер омаловажи възможността австралиецът да кара в някоя състезание.

„Договорът на Даниел е много специфичен и има конкретна причина за това. Също така имаме споразумение с Чеко за следващите две години“, каза Хорнер.

Рикиардо вероятно ще бъде първият избор на отбора ако Верстапен или Перес нямат възможност да участват в някой старт.

До момента Перес се представя доста добре с екипа на Ред Бул, макар и да изостава от Макс Верстапен. От друга страна, мексиканецът има заслуга за успехите на своя съотборник през 2021 и 2022 г.  Затова има малка вероятност австрийците да заменят своя пилот за сметка на Рикиардо.

„Доста съм спокоен“, каза Перес по време на демонстративното празнуване на титлата на екипа на Ред Бул в Милтън Кийнс.

„Искам да кажа, че живеем под голям натиск през цялото време. Това не променя нищо от моя страна. Според мен е голямо постижение за отбора да има пилот като Даниел. Той ще допринесе много за нашия тим“, добави пилотът на Ред Бул.

„Той е страхотен човек, и един от хората, с които се разбирам най-много в падока. Мисля, че е страхотно да имаме Даниел в тима. Същевременно от моя страна това не променя нищо. Не се притеснявам за мястото си в Ред Бул до края на настоящия ми договор“, завърши Серхио Перес.