Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Не трябва да чакаме нещо да се случи

Перес: Не трябва да чакаме нещо да се случи

87
0
катастрофа,Серхио Перес

През тази година пилотът на Заубер, Серхио Перез, преживя доста тежка катастрофа в Монако. Още в началото на сезона пък мистериозна част от болид, намиращ се пред него за малко не уцели каската на мексиканеца. Късметът тогава бе на негова страна, но не съвсем така бе в Монако. След тежкия удар на излизането от тунела последваха тежки минути, докато новобранецът бе изваден от колата в безсъзнание. Заради сериозното мозъчно сътресение, той пропусна състезанията в княжеството и в Канада. Все пак той успя да се възстанови напълно и да постигне обнадеждаващи резултати.

След трагичните инциденти с Дан Уелдън и Марко Симончели, разклатили всички нива в моторните спортове, 21-годишният пилот иска подобряване на сигурността във Формула 1.

„Винаги има място за подобрения“, обясни днес в Индия Перес. „Не трябва да чакаме, докато нещо се случи. Трябва непрекъснато да подобряваме стандартите за сигурност, защото това е много важно. Както за пилотите, така и за зрителите, и въобще за всички.“

В едно от интервютата си пък Джеки Стюърт критикува ФИА, че обръща малко внимание на въпросите, повдигнати от сдружението на пилотите, GPDA. Перес обаче не споделя напълно това мнение.

„Смятам, че те добре чуват това, което има казваме“, сподели мексиканецът. „Обсъждаме важни въпроси и работим върху това, да подобрим сигурността като цяло. Отговорните лица във ФИА вършат добре своята работа.“