Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Нямам достатъчно влияние, за да запазим Гран при на Мексико

Перес: Нямам достатъчно влияние, за да запазим Гран при на Мексико

455
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Спас Генев

Въпреки че е наистина голяма звезда в родината си, Серхио Перес заяви днес при срещата си с медиите в Монако, че няма достатъчно влияние в страната си, за да помогне в запазването на състезанието във Формула 1.

„Решението е политическо, а аз нямам достатъчно влияние. Да, баща ми познава доста хора. Но за жалост и той едва ли е в състояние да промени нещо”, обясни Перес

Пилотът на Рейсинг Пойнт каза, че отпадането на състезанието ще е много тъжно, защото хората обичат Формула 1 и стават чудесни състезания. Но няма какво да се направи.

Перес сподели още, че един ден, когато приключи кариерата си в F1, ще се върне в Мексико, за да е при семейството и страната си. Той я е напуснал, когато е бил на 14, а кара от 6-годишен.

„Не знам, ще ми бъде много трудно, когато спра. Но засега това е далеч, ще видя Льо Ман.”

Попитан дали Формула Е не би била интересна за него, Серхио обясни, че в шампионата за надпревари с електрически автомобили влизат все повече компании. Но и това е още далечна идея и някак не е напълно уверен в интереса си към нея.

Що се отнася до започващия от утре уикенд в Монако, Чеко заяви, че се надява колата да се представи доста по-добре, отколкото в Барселона преди две седмици.

Според него силите се променят спрямо отделните писти, а новият пакет на Рейсинг Пойнт е стъпка в правилна посока. Перес се надява в Монте Карло да даде по-добри резултати. Той обясни, че изобщо не мисли за напълно новия пакет за Германия. Той подхожда състезание за състезание и търси начин как колата да работи добре.

Мексиканският пилот каза още, че не е виждал новия асфалт, който покрива част от трасето в Монако и ще види какви ще са резултати утре. Както и как ще се случи всичко ако в събота вали, каквито са прогнозите.

„Тук поне малко повече зависи от пилота и лично аз се моля за дъжд в събота”, бе откровен Серхио. Той допълни още, че не бива да се правят прогнози за Монако от третия сектор в Барселона. Защото в първата и втора част на пистата Каталуния колите и гумите се товарят много. Освен това самите автомобили са в различни конфигурации за двата старта и в Монако нещата могат да са съвсем други.

Съотборникът му Ланс Строл каза от своя страна, че след тестовете в Барселона екипът познава много по-добре новите неща по колата. Той вярва, че тук те ще дадат по-добри резултати. Автомобилът е подобрил поведението си в острите завои, а това е важно в княжеството, независимо от асфалта.