Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: От Ред Бул ми дадоха да разбера, че имам пълната подкрепа...

Перес: От Ред Бул ми дадоха да разбера, че имам пълната подкрепа на отбора и искат да печеля

2580
0
Кристиан Хорнер, Макс Верстапен, Серхио Перес
Кристиан Хорнер, Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес настоя по време на уикенда в Монако, че има пълната подкрепа на тима си Ред Бул и отборът иска да го види да печели състезания. Мексиканският пилот поиска да разговаря с екипа след Гран при на Испания миналата седмица. Тогава не му бе разрешено да изпревари съотборника си Макс Верстапен по време на състезанието, а по-късно му бе наредено да не се бори с него.

Серхио бе изрично попитан дали след предходната надпревара е попитал директно или отборът му е казал в прав текст, че е свободен да се бори за победи и няма да играе само подкрепа за Верстапен.

„Това е доста ясно“, отговори Перес. „Нямаше нужда да го казват, но според мен и в моя гараж, и в отбора е ясно, (че мога да се боря). В противен случай не бих бил тук. Така че е доста ясно“, повтори той, давайки не съвсем конкретно обяснение.

„По време на надпреварата смятах, че можеше да изпълним по-добре стратегията с две спирания и да видим дали нямаше да постигнем по-силен резултат. В крайна сметка стана ясно, че трябваше да се отиде на три. И двете страни се съгласиха, така че продължаваме напред.“

„Атмосферата в Ред Бул е страхотна. Вървим прекрасно в момента. В крайна сметка това бе страхотен отборен резултат. Освен това ми дадоха да разбера, че имам пълната подкрепа на отбора и искат да печеля“, заяви Перес.

„Не сме обсъждали подобни сценарии (като този в Испания). И двете страни можеше да се справят по-добре със ситуацията в Барселона. В колата ми се струваше, че бихме могли да свършим по-добра работа, особено във втория стинт. Но изяснихме всичко след състезанието. Постигнахме прекрасен резултат за екипа и продължаваме да вървим прекрасно.“

Наскоро Перес сподели, че е започнал разговори с Ред Бул за нов договор, тъй като споразумението му е само за един сезон. Кристиан Хорнер потвърди дискусиите.

„Това в момента не е най-големият ни приоритет“, каза Перес в Монте Карло

„По средата на сезона сме в момента, а както знаете, никога не е лесно да измъкнеш договор от Хелмут [Марко] и Кристиан. Но мисля, че всички сме много доволни и скоро ще има развитие.“