Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес пристигна в Мелбърн с променено мнение: Екипът не ми е дал...

Перес пристигна в Мелбърн с променено мнение: Екипът не ми е дал различна информация, имаше грешка в комуникацията

3391
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес вече не смята, че е получил различна информация в последните обиколки на Гран при на Саудитска Арабия в сравнение с тази, подадена към съотборника му Макс Верстапен. В Ред Бул са прегледали ситуацията след надпреварата в Джеда. Там и двамата пилоти получиха целево време за финалните няколко тура, тъй като бяха далеч напред пред съперниците. Верстапен продължи да кара с темпо, каквото реши, че е подходящо. След това инструкцията към Перес се промени. Мексиканският пилот отбеляза, че няма смисъл да се натиска и попита защо получава други данни. След финала пък каза изрично, че иска разглеждане, защото му е подадена различна информация.

Верстапен не коментира особено случая. Кристиан Хорнер положи усилия да разсее съмненията за някакво разминаване в информацията към пилотите. Шефът на Ред Бул заяви, че и Перес е направил опит за най-бърза обиколка във финалния тур, но се е отказал след няколко завоя. Както обикновено Хелмут Марко не направи никакъв опит да е дипломатичен и директно каза, че поведението на Верстапен в тези няколко тура е „типичен Макс“. „Неконтролируемо е“, допълни австриецът.

Вече в Мелбърн Перес изрази съвсем различно мнение относно ситуацията, която нарече „грешка в комуникацията“. Освен това определи случилото се в Джеда като „не нещо съществено“

„Нещата могат да са различни другаде – не като в Бахрейн и Джеда, където бе много ясно кой ще спечели независимо колко се натиска. И там, където са различни, може да е малко по-трудно“, обясни Перес.

„Комуникацията с инженера ми вероятно не беше разбрана. Имаше грешка. В онзи момент сигурно съжалявах, че най-бързата обиколка не е моя, защото мислех, че е. Но същевременно не е като да са казали едно нещо на мен и друго на Макс. На пистата нещата зависят от нас.“

„Говорих с инженерите си и всичко е ясно. Проведох дискусия и с Кристиан след състезанието и всичко се изясни. И не е нещо съществено“, допълни Перес.

Мексиканския пилот заяви също така, че вярва, че Ред Бул ще даде равен шанс на него и Верстапен в битката за шампионата.

„Наистина вярвам. Нещата определено бяха различни, когато за първи път дойдох в отбора. Сега мога да кажа, че определено се чувствам като част от екипа. Смятам, че имам място и че ме уважават. Вярвам също така, че имам пълната подкрепа на отбора, както и Макс и че ще получа шанс да спечеля първенството, точно както и Макс“, каза Перес.