Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Ръсел катастрофира, никой не говори за това. Става нещо в Ред...

Перес: Ръсел катастрофира, никой не говори за това. Става нещо в Ред Бул, 300 медии ти повтарят, че трябва да си ходиш

2857
0
Серхио Перес, Джордж Ръсел
Серхио Перес и Джордж Ръсел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес мисли, че грешките му се преекспонират заради националността му. Мексиканският пилот на Ред Бул сподели пред испанския вестник „Марка“, че други инциденти – като този на Джордж Ръсел в Сингапур например – изобщо не предизвикват такова внимание и отразяване.

„Виждаме го при Ръсел. Той катастрофира в последната обиколка, движейки се трети, но никой не говори за това. Ако нещо стане в Ред Бул, триста медии моментално започват да повтарят, че трябва да си ходиш“, заяви Перес

„Тези неща се случват често във Формула 1. Освен това имам чувството, че фактът, че съм мексиканец, оказва сериозно влияние“, добави той.

Националността на Перес известно време бе центъра на вниманието заради коментар на Хелмут Марко. Стигна се дотам, че 80-годишният съветник на Ред Бул бе официално предупреден от ФИА за казаното. Двамата с Перес разговаряли и се разбрали помежду си.

Междувременно се появи предположение, че мястото на Перес в Ред Бул може да зависи от това дали ще завърши втори в тазгодишното първенство. Макс Верстапен само трябва да формализира третата си световна титла, докато съотборникът му има грижи с управлението на RB19. Перес е втори в генералното класиране с 223 точки. Люис Хамилтън е трети със 190 при оставащи 6 кръга до края на шампионата.

Самият Ръсел пък обясни, че катастрофата му в Сингапур се дължи на опитите да извлече от болида на Мерцедес, отколкото е възможно

„Просто натискам до лимита и преминавам границата. Опитвам се да извлека повече, отколкото е възможно. Така беше на Имола (през 2020 г.), както и в Сингапур. Ако погледна към годините си в младежките формули – F4, GP3, F2, то тогава бях пилотът, който просто трупаше резултат след резултат. Тази година определено пробваме някои неща, рискуваме повече в търсене на по-добри резултати. На Зандвоорт определено сбъркахме. Това е още една причина защо натискам толкова здраво“, сподели Ръсел.

„Когато бях в Уилямс, бях наясно, че трябва да дам всичко от себе си дори при най-малкия шанс, за да запазя някоя позиция. И бих се ядосал на себе си, ако не го вършех. В Сингапур в последната обиколка беше същото. Ако се бях отпуснал за момент и Люис [Хамилтън] ме изпревареше, пак щях да съм бесен. Тези неща се случват понякога в състезанията“, допълни Ръсел.