Начало Избрани Перес се надява да има повече късмет в Австралия

Перес се надява да има повече късмет в Австралия

541
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес се отправя към уикенда за Гран при на Австралия с увереност, че съдбата ще се обърне в негова полза след лошия късмет, който имаше досега през 2022 г. Пилотът на Ред Бул беше на една обиколка от това да се качи на подиума в Бахрейн, когато двигателят в неговия RB18 изгасна поради проблем с горивната помпа. Неговият съотборник Макс Верстапен отпадна няколко тура по-рано заради абсолютно същото усложнение. 

 Седмица по-късно в Саудитска Арабия, Перес спечели първия полпозишън в своята кариера. Мексиканецът водеше в началната фаза на състезанието, когато предприе първата си смяна на гуми само две обиколки преди виртуалната кола за сигурност. Това обърка плановете на двукратния победител в F1 и позволи на преките му съперници да спечелят време и да изпреварят мексиканеца. В крайна сметка Перес завърши на четвърто място и отново се размина с почетната стълбичка.

Силната форма на Ред Бул предлага на Перес още един шанс да се бори в челото заедно с Верстапен и техните съперници от екипа на Ферари. И този път мексиканският състезател се надява, че най-накрая ще получи почивка.

Досега състезанията бяха толкова равностойни. Понякога отборът и аз понякога нямахме късмет. Убеден съм, че този уикенд ситуацията ще се промени“, коментира Перес.

„Този сезон имаме  много силен пакет. Нямам търпение да се кача отново в колата, за да видя какво мога да направя!“

Докато много пилоти летяха директно от Близкия изток за Австралия, Перес се върна в базата на Ред Бул в Милтън Кийнс, за да се подготви за състезанието на пистата Албърт парк.

Чудесно е да се върна в Мелбърн след две години отсъствие.  Това винаги е забавно място за състезание“, каза той.

Феновете винаги са страхотни. Напълно съм сигурен, че са много развълнувани да видят отново да видят F1 в Австралия.
Тази година трасето е обновено. Много ще е интересно да видим какво ще е представянето на това ново поколение автомобили. В началото на седмицата работих на симулатора на пистата и смятам, че промените ще бъдат полезни за шоуто и ще направят нещата забавни“, завърши Серхио Перес.

Ако погледнем статистиката, Перес и Верстапен направиха своя дебют в F1 точно на Албърт парк. Световният шампион се появи на сцената през 2015 г. с екип на Торо Росо/Алфа Таури. Това е години точно четири години след като мексиканският му съотборник дебютира в спорта с тогавашния отбор на Заубер. Перес успя да завърши на седма позиция, преди да бъде дисквалифициран заради техническо нарушение.