Начало Избрани Перес: Все още не съм мислил за бъдещето си в Ред Бул...

Перес: Все още не съм мислил за бъдещето си в Ред Бул след сезон 2022

1176
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес не мисли какво ще бъде бъдещето му в тима на Ред Бул. Договорът на мексиканеца изтича в края на сезон 2022. Във връзка с това той заяви, че се фокусира единствено върху настоящето и все още не гледа към съдбата си в австрийския отбор и F1.

Сегашното споразумение на Перес ще изтече в края на сезона. Негов пряк конкурент за мястото до Макс Верстапен е Пиер Гасли. Французинът се надява да получи втори шанс в главния екип след провала през 2019 г. Победителят от Монца 2020 е готов да се възползва от възможността отново да си партнира с Макс Верстапен.

Съветникът по моторните спортове на Ред Бул Хелмут Марко даде да се разбере, че не иска да губи Гасли и би помогнал той да остане под крилото на австрийците и след 2023 г. Въпреки това призна, че французинът може да се тръгне ако не получи ново повишение.

Перес започна сезон 2022 сравнително добре. След отпадането си в Бахрейн, 32-годишният състезател спечели квалификацията в Джеда. Това бе първия полпозишън в неговата кариера. В състезанието Перес поведе с комфортен аванс, пред появата на кола за сигурност, която обърка сметките на някои състезатели, включително и Перес. В крайна сметка той завърши на четвърта позиция, като пред него бяха Верстапен и състезателите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. 

Мексиканецът е съсредоточен изцяло върху работата си през настоящата кампания. Също така не смята, че бъдещето му в Ред Бул ще се решава дълго време.

„Аз съм пилот във Формула 1 от 12 години, каза Перес.

„В момента съм толкова съм фокусиран върху настоящия сезон, че дори не съм мислил какво ще стане след неговия финал. В крайна сметка това ще се случи и няма да отнеме много време. Все още не съм мислил за бъдещето ми в Ред Бул след сезон 2022″

Той добави, че поддържамного добри отношения“ с Верстапен както на пистата, така и извън нея, което е довело до положителна работна атмосфера в Ред Бул.

„Приличаме си повече, отколкото мислят хората“, каза Перес. „F1 не е всичко на този свят. Ние имаме живот извън спорта и затова се уважаваме взаимно и прекарваме хубави моменти заедно, което според мен е важно и за отбора.“

Перес и Ред Бул се вкопчиха в битката срещу Ферари в началото на сезон 2022. Двата отбора бяха в собствена лига в борбата за победата в първите два старта. Мексиканецът е заинтригуван да види как ще се развие борбата между неговия тим и Скудерията.

„Битката между два отбора в челото винаги интересна. Ще ми бъде любопитно да видя как Ферари ще успее да поддържа това силно темпо до края на годината“, завърши Серхио Перес.