Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се оплака, че Албон го е ударил в края

Перес се оплака, че Албон го е ударил в края

635
0
Алекс Албон и Серхио Перес
Алекс Албон и Серхио Перес, снимка: Спас Генев

Серхио Перес се оплака, че Алекс Албон го е ударил в края на състезанието за Гран при на Унгария в битката за даващото 1 точка 10-о място.

Според пилота на Рейсинг Пойнт инцидентът е бил напълно ненужен, а след него Албон взе едната точка, а Перес завърши 11-и със счупено окачване.

Двамата се удариха в последните обиколки. Албон излезе по-добре от последния завой, и въпреки че Перес тръгна да покрива вътрешната страна на първия, пилотът на Торо Росо успя да се промуши отдясно на мексиканеца. Двамата се изравниха и удариха колелата си, като Алекс нямаше повреди и стана 10-и.

„Направих много добър старт и много добра първа обиколка, каза Перес. – Успях да се наредя на добра позиция. В първата част на състезанието контролирах нещата, а след това избрахме много агресивна стратегия. Изпреварих Грожан и Хюлкенберг с по-ранно влизане в бокса.

В края обаче Албон се удари в мен и повреди окачването ми. Контактът беше много ясен. ФИА трябва да ни остави да се състезаваме и не смятам, че трябваше да предприеме нещо. Но за мен този инцидент бе излишен. Дадох всичко и се надявам втората половина от сезона да бъде по-обещаваща за нас.“

Според Албон, Перес първоначално му е оставил достатъчно място, а после му е „затворил вратата“. А самият контакт не е бил сериозен.