Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес смята, че отборите в средата са събрани в 0.3-0.4 сек

Перес смята, че отборите в средата са събрани в 0.3-0.4 сек

851
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес смята, че след първите 2 дни тестове в Барселона отборите в средата на колоната са събрани в съвсем малки разлики – 0.3-0.4 сек. Мексиканецът има предвид неговият екип Рейсинг Пойнт, Рено, Хаас, Макларън, Алфа Ромео и Торо Росо.

Според Перес отборите в челото – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, ще бъдат недостижими. Но зад тях битката ще бъде много оспорвана. „Не знам кой е на върха и кой на дъното от отборите в средата на решетката. Но разликите са изключително малки, каза Перес. – От първия до последния разликата е 3-4 десети от секундата на обиколка.“

Перес обясни още, че тази зима е имал възможност да качи малко килограми и да повиши мускулната си маса благодарение на новите правила за теглото. Те постановяват, че пилотите трябва да тежат минимум 80 кг. Ако са под това тегло, то ще се поставят допълнителен баласт в зоната на кокпита.

Според Перес тимът на Рейсинг Пойнт е в най-добрата си позиция, откакто той е в отбора – 2014 г. До миналия сезон екипът носеше името Форс Индия, но след това изпадна във фалит и беше закупен от консорциума на Лорънс Строл.

„В първите дни от тестовете постигнахме повече от очакваното, обясни Серхио. – Обикновено имаме по-големи очаквания спрямо това, което показваме на пистата. Но беше приятна изненада да покажем повече от това, на което сме се надявали.“

Според Перес поставената цел тимът да завърши 4-и е голямо предизвикателство и ако тя бъде изпълнена, ще е страхотно постижение.