Начало Избрани Перес: Ще бъде важно двамата с Макс да изпълняваме всичко, което ни...

Перес: Ще бъде важно двамата с Макс да изпълняваме всичко, което ни казва отбора

1924
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес изказа мнението си относно борбата за титлата през сезон 2023 в F1. Пилотът на Ред Бул вярва, че той и съотборника му Макс Верстапен трябва да изпълняват всичко, което им е казано от отбора. Мексиканецът смята, че така борбата за короната между него и Макс ще бъде по-справедлива.

Ред Бул е фаворит за спечелване на титлите при пилоти и конструкторите през тазгодишната кампания. Отборът от Милтън Кийнс спечели първите три надпревари от сезон 2023 и има значителна преднина спрямо всички останали екипи.

Доминацията на Ред Бул означава, че ще има сериозна вътрешноотборна битка между Перес и Верстапен. Опитният мексиканец няма търпение да спечели първата си титла, докато нидерландецът иска трети пореден триумф в шампионата

В момента Верстапен има 15 точки преднина спрямо Перес. Двукратният световен шампион спечели последния старт в Австралия, докато Перес потегли от бокса и финишира пети.

Борбата между двамата ще става все по-ожесточена с напредване на кампанията. Ето защо Перес смята, че ще бъде важно както той, така и Макс да спазват нарежданията от бокса на Ред Бул Рейсинг.

„Когато се бориш за шампионата, трябва да показваш бъдеш на висота си във всяко едно състезание и да опитваш всичко, което можеш“, сподели Перес.

„Ще бъде важно двамата с Макс да изпълняваме всичко, което ни казва отбора. Приключихме едва трето състезание [от общо 23 през 2023 г. ], така че предстои дълъг път. По-добре е да се бориш само с един човек, особено ако е твой съотборник. Това означава, че отборът е в наистина уникална позиция.“

Според Перес, съотборник като Верстапен може да те направи по-добър пилот.

„Да имаш Макс за референция те прави по-добър пилот. Той със сигурност извлича всичко от теб, а също и с отбора. По този начин съм по-съгласен с автомобила и с отбора и разбирам в каква посока трябва да мога да поема с болида [по отношение на настройките]“, каза още Серхио Перес.

Не е тайна, че Верстапен е фаворитът както на шефа на екипа Кристиан Хорнер, така и на д-р Хелмут Марко. Именно затова повечето анализатори смятат, че отборът ще помогне повече на нидерландеца.

Междувременно бащата на пилота на Ред Бул Антонио Перес Гарибай каза, че Ред Бул всъщност има „двата най-добри тигъра в една клетка.“ Мексиканецът заяви, че отборът от Милтън Кийнс не фаворизира Макс за сметка на неговия син

„Това е лъжа“, каза Перес-старши. „Нека бъде ясно за всички- Ред Бул е марка, която струва много милиарди долари повече от Чеко и Макс. Това е професионален отбор, който иска да печели и с двамата си пилоти.“

„От обиколка №1 или тренировка №1 те искат двамата им пилоти да са ма първите две позиции. Отборът не фаворизира никого, всичко това е просто една спекулация.“

Ако пилотите не бяха на едно и също ниво, щеше да се случи нещо други.“

Перес-старши настоява, че синът му се чувства много добре в F1. Той също така не се притеснява от присъствието на Даниел Рикиардо в гаража на Ред Бул.

„Чеко върши работата си отлично и ще бъде в F1 през следващите 10 години. Това е като благословия. Преди две години той вече нямаше работа. Но сега вижте този нов етап, който бе започнат заради Ред Бул. Чеко е в очите на света и е един от най-големите посланици на тази световноизвестна марка. Всичко това е благодарение на подкрепата на Ред Бул“, завърши Антонио Перес Гарибай.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Checo Pérez (@schecoperez)