Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Ще съм една спецификация по-назад този уикенд

Перес: Ще съм една спецификация по-назад този уикенд

1911
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес ще е с по-стара спецификация на Ред Бул RB20 и на пистата Спа-Франкоршамп, където този уикенд ще се проведе Гран при на Белгия. Последната надпревара преди лятната ваканция на Формула 1 е решаваща за мексиканския пилот на Ред Бул, чието бъдеще в тима е под въпрос, въпреки че съвсем скоро подписа нов договор. Твърди се, че Перес има две клаузи в контракта си, отнасящи се до представянето му. Едната е, че до лятната пауза не трябва да е на повече от 100 точки зад Макс Верстапен. Другата е, че не може да е на повече от пет позиции зад съотборника си в генералното класиране. Един кръг преди официалната почивка на шампионата Перес е седми в подреждането при пилотите – на 141 точки зад Верстапен, който е начело.

„Аз ще съм една спецификация – малко по-назад – този уикенд. Наистина се надявам това да не е прекалено много и да направим силно представяне. Да надградим това, което показахме в Унгария“, коментира Перес на Спа, имайки предвид надпреварата на Хунгароринг, в която от 16-ти на стартовата решетка бе седми на финала, но това остана в сянката на разправията в Макларън и удара между Верстапен и Люис Хамилтън

Темата за бъдещето му в Ред Бул бе засегната и Перес изрази увереност, че Гран при на Белгия няма да е последното му състезание с тима от Милтън Кийнс.

„Единствените дискусии, които сме имали, са били за това как да си върнем формата. Работя с инженерите, работя с целия отбор – всички искаме да оправим нещата. Да спечелим конструкторския шампион вероятно е най-голямото ни предизвикателство от известно време насам. В момента става все по-трудно, особено при тази форма на Макларън. Но разговорите, които съм водил, са съсредоточени върху това. Всичко останало е спекулации. Нямам какво да коментирам повече относно бъдещето си, както съм казвал и преди“, заяви още Перес.

Мексиканският пилот бе попитан в Унгария дали Формула 1 все още му доставя удоволствие, дали се забавлява в спорта.

„Не бих казал забавление. Бих казал предизвикателство, което е наистина трудно ментално. Най-лесно би било да се откажа. Направих кариера, бих могъл да заявя, че ми стига толкова. Не на това обаче искам да науча децата си. Не искам да демонстрирам такъв характер. Искам само да си върна формата и ще го сторя. Няма да се откажа“, отговори Перес, който има 4 деца.

Над 5 милиона евро за поправки пък са стрували катастрофите на Серхио Перес на отбора му Ред Бул

Мексиканският пилот имаше няколко големи инцидента през първата половина от сезон 2024 във Формула 1. Последният бе по време на квалификацията през уикенда в Унгария. Само той е струвал на тима от Милтън Кийнс 999 000 евро. Най-голямата му катастрофа бе в Монако. Щетите от нея се изчисляваха на до $3 млн.